Інгредієнти:
- вода – 100 мл;
- цукор – 2 ст. ложки;
- дріжджі – 1 ст. ложка;
- молоко – 150 мл;
- сіль – 0.5 ч. ложки;
- борошно – 380 гр;
- вершкове масло – 1 ст. ложка;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- масло для смаження.
Приготування:
- Нагрійте воду до кімнатної температури, всипте дріжджі, сіль та цукор, розмішайте, щоб дріжджі почали працювати. Потім додайте молоко і введіть частинами просіяне борошно, розтоплене вершкове масло і замісіть тісто.
- Щоб у пончиків був ванільний смак, додайте до тіста 1, а можна і 2 пакетики ванільного цукру.
- Відправте тісто в тепле місце на 1 годину.
- Поділіть тісто на 10-12 частин, сформуйте кульки, залиште їх на 15-20 хвилин, щоб підійшли. Потім зробіть пончики. У кульках просто пальцем або іншим предметом у центрі потрібно зробити отвір.
- Обсмажте пончики на сковороді з достатньою кількістю олії до рум’яної скоринки.
- Зверху готові пончики можна присипати цукровою пудрою.
Зараз читають: