Вівторок, 24 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКулінарна скарбничка: скільки зберігати домашню консервацію, як приготувати фантастичну шарлотку

Кулінарна скарбничка: скільки зберігати домашню консервацію, як приготувати фантастичну шарлотку

Этот материал также доступен на русском языке
Поради бабусь і сусідок тепер успішно замінює інтернет, але саме в мережі зберігаються і передаються перевірені досвідом маленькі секрети великого успіху на кухні.

Від чого залежить успіх шарлотки

Зверніть увагу, якщо під час приготування шарлотки яблука попередньо обваляти в борошні і тільки після цього додати в тісто, то в готовому пирозі вони виглядатиму апетитно, а не нагадуватиму кашу.

Що треба знати про термін придатності домашніх консервів

Майте на увазі, термін придатності домашніх консервів не безмежний.

  • Овочі можна зберігати до 12 місяців,
  • варення – до трьох років,
  • компоти – до півтора року,
  • солоні гриби – до шести місяців,
  • мариновані гриби – до дев’яти місяців.

Як перевірити, чи готовий джем

Щоб перевірити, чи готовий джем, потрібно взяти чисте, сухе блюдце і капнути на нього чистим ложкою краплю джему. Якщо крапля не розтікається, то джем готовий. А якщо крапля розтечеться, то треба ще варити.

Що допоможе зберегти листя салату свіжим?

Щоб листя залишалося свіжим тривалий час, перш за все зріжте стебло овочів. Потім змочіть паперовий рушник у питному спирті та оберніть ним кінчики листя. Покладіть салат у поліетиленовий пакет, бажано зип-пакет і відправте в холодильник. Цей метод дозволяє зберігати салат до двох місяців. Використання звичайної води замість спирту зменшить термін зберігання.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні