П’ятниця, 20 Вересня, 2024
ГоловнаСпоживачЕксперти прогнозують подорожчання найбільш затребуваної в Україні крупи

Експерти прогнозують подорожчання найбільш затребуваної в Україні крупи

Этот материал также доступен на русском языке
Нині у воєнний час ситуація в українській економіці дуже нестабільна. Продукти дорожчають, а деякі стають дефіцитом. 

Невже знову подорожчає гречка?

В Україні прогнозується дефіцит гречки. Для цього є принаймні дві причини.

  • По-перше, цього року аграрії скоротили площу посівів цієї культури.
  • А по-друге, через те, що під час цвітіння гречки була аномальна спека, частина врожаю загинула.

Про це повідомив виконавчий директор Міжнародної асоціації гречки Сергій Громовий.

Ціна може підскочити вже восени

Ціна на гречку може зрости вже восени. Також наголошується, що якщо тенденція до скорочення посівів збережеться і наступного року, то ціни далі зростатимуть.

До відома. Зараз у супермаркетах, зокрема в «АТБ» та «Сільпо», кілограмовий пакет найдешевшої гречки коштує близько 28 гривень.

Скільки можна зберігати гречку

За часів, коли економіку трясе, прості люди зазвичай запасаються продуктами. Перед закладкою надовго слід розібратися, які продукти зберігаються найдовше.

Для тривалого зберігання найкраще підходять крупи із невеликим відсотком вмісту жирів. Це насамперед рис. Він може спокійно зберігатися пару-трійку років після закінчення зазначеного на упаковці терміну придатності.

Гречка та в компанії з нею сочевиця також можуть зберігатися 2–3 роки після відведеного ним харчовими технологами терміну придатності. З цими крупами нічого не станеться!

Важливо! Будь-яку крупу, яку ви зберігатимете, обов’язково перепакуйте. Чому? У деякій фабричній упаковці є мікроотвори, через які входить/виходить повітря. Він викликає прогоркання. Також через них в упаковку можуть проникнути личинки комах.

Перепакувавши крупу, обов’язково випустіть із пакета зайве повітря і щільно зав’яжіть його. А найкращим варіантом буде тимчасове заморожування круп. Якщо в морозильнику є місце, поміщайте в неї перепаковані крупи на 5-7 днів. Після такої процедури продукти зберігатимуться роками.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні