Іспанський швидкий суп
Інгредієнти
Помідори – 1 кілограм, огірок – 1 штука, болгарський червоний перець – 2 штуки, червона цибулина – 1 штука, часник – 3 зубчики, білий хліб – одна скибка, сік лимона – дві столові ложки, рослинна олія – дві столові ложки, цукор – чверть чайної ложки (приблизно), дрібка перцю чилі, сіль – за смаком.
Приготування
- Вимити помідори, зробити на кожному хрестоподібний надріз біля плодоніжки.
- Опустити помідори в окріп на одну-дві хвилини, а потім перекласти їх у крижану воду. Потім дістати і зняти шкірку. Нарізати помідори кубиками.
- М’якоть солодкого перцю й огірок (без шкірки) також нарізати кубиками.
- Почистити цибулину і теж нарізати її кубиками.
- Пропустити часник через прес.
- Викласти підготовлені овочі в чашу блендера і подрібнити до однорідної маси.
- Додати нарізаний хліб і залишити на п’ять хвилин, щоб він просочився. Потім знову перебити суміш у блендері.
- Перелити отриманий суп у каструлю. Додати сіль, цукор, сік лимона, перець чилі й ретельно перемішати, влити рослинну олію.
Помістити суп у холодильник на дві-три години, щоб він настоявся й охолов.
Подавати можна зі шматочками овочів, грінками, сухариками.
Ірина Василівна, Одеська область
Читайте також: