П’ятниця, 20 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПовертаємо шкірі красу і здоров'я: що позбавить вугрової висипки

Повертаємо шкірі красу і здоров’я: що позбавить вугрової висипки

Этот материал также доступен на русском языке
Вугри, прищі є найпоширенішим захворюванням шкіри. Фахівці нарахували, що щороку вони вражають понад 50 мільйонів людей. 

Вугри – це більше, ніж незручність. Вони можуть спричинити як фізичні, і психологічні проблеми.

Що позбавить вугрової висипки

Настойка лілії

Рекомендується за допомогою настоянки усувати вугри та гнійнички на обличчі. Взяти пелюстки лілії довільно і залити горілкою, настояти 2 тижні, процідити.

Щодня перед сном протирати шкіру обличчя.

Настойка календули

2 столові ложки подрібнених квіток календули лікарської залити 50 мл спирту, додати 50 мл води і 30 мл одеколону. Настояти у темному місці 3 тижні, процідити. Змащувати уражені ділянки 2 рази на день. Корисно також робити аплікації, для чого 1 столову ложку настойки розбавити в 500 мл води.

Тривалість процедури – 30 хвилин зі зміною серветки через кожні 10 хвилин. У першу половину курсу процедури робити щодня, у другу – через день. Курс – 25 процедур. Найкраще застосовувати теплий настій.

Відвар збору

Взяти по 3 столові ложки коренів лопуха великого і оману високого, 4 столові ложки трави звіробою продірявленого. 1 столову ложку подрібненої суміші залити 200 мл води, довести до кипіння і кип’ятити 30 хвилин, настояти 1 годину, процідити.

Щодня перед сном протирати шкіру обличчя.

Відвар берези

4 столові ложки подрібненого листя і бруньок берези білої залити 500 мл води, довести до кипіння і прокип’ятити 2 хвилини, настояти до охолодження і процідити.

Використовувати для вмивань та примочок.

Відвар цикорію

4 столові ложки подрібненої суміші коренів і трави (1:1) цикорію дикого залити 200 мл гарячої води, кип’ятити 30 хвилин, настояти 10 хвилин, процідити.

Використовувати для примочок, протирання і вмивання обличчя.

З книги «Шлях до довголіття» Віктора Чернишова

Маски з дині

Для видалення пігментних плям і вугрів рекомендується робити маски з дині.

Спочатку вмиваються теплою водою, подрібнюють м’якоть дині і тонким шаром наносять її на обличчя, через 10-15 хв. м’якоть змивають, просушують обличчя і змащують живильним кремом.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні