Пиріг “7 ложок” дуже популярний в Італії. Ніжне та повітряне тісто та яблучна начинка – це дуже смачно. А готується випічка просто і швидко – обов’язково спробуйте цей рецепт.
Раніше ми розповідали, як приготувати смачний рулет з яблуками на секретному тесті.
Інгредієнти:
для тіста:
- яйця (кімнатної температури) – 3 шт.
- цукор — 7 столових ложок
- цедра 1 лимона
- ванілін — на ваш смак
- борошно — 7 столових ложок;
- розпушувач — столова ложка
начинка:
- яблука — 2 шт.
- цукор — 7 столових ложок
- вершкове масло — 100 грамів;
- сік 0,5 лимона
Приготування:
- З яблук зніміть шкірку. Нарізаємо кубиками яблука, посипаємо цукром, додаємо вершкове масло і сік половини лимона, і добре перемішуємо.
- Тушкуємо начинку на сковороді протягом 5-7 хвилин. Можна додати корицю до смаку.
- Яйця збиваємо з цукром, додаємо цедру лимона, ванілін і яблука. Усе збиваємо міксером.
- Додаємо в масу просіяне борошно й розпушувач.
- Заливаємо тісто у форму та відправляємо в розігріту до 175 градусів духовку на 35-40 хвилин.
- Охолоджений пиріг посипаємо цукровою пудрою.
Вас також можуть зацікавити новини: