Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛегендарна класика – найароматніший, м'який та соковитий торт Сметанник: рецепт на мільйон

Легендарна класика – найароматніший, м’який та соковитий торт Сметанник: рецепт на мільйон

Этот материал также доступен на русском языке
Сметанник – це класика кулінарії. Торт на усі випадки життя. Найголовніше, що не потрібні дорогі інгредієнти, зате смак торта виходить просто чарівним.

Готувати Сметанник – суцільне задоволення. Потрібно змішати в мисці інгредієнти та відправити до духовки. Крем теж готується швидко та просто.

Раніше ми розповідали, як приготувати торт
Мурашник 10 хвилин.

Інгредієнти:

Для коржів:

  • Курячі яйця – 4 шт.;
  • Сметана – 250 мл;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Борошно – 2 склянки;
  • Сода – 1 ч. ложка з гіркою;
  • Ванільний цукор – 1 пакетик;
  • Какао – 1 ст. ложка.

Для крему:

  • Сметана 20% жирності – 400 мл;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Ванільний цукор – 1 пакетик.

Приготування:

  1. Візьміть велику миску, вбийте яйця, всипте цукор і ванільний цукор, збийте віночком або міксером до піни. Додайте половину склянки сметани, всипте 0,5 ч. ложки соди і ретельно розмішайте. Всипте склянку просіяного борошна і розмішайте до однорідності. Це буде білий корж.
  2. В іншій мисці замішуємо тісто для шоколадного коржа. Все аналогічно білому, тільки додаємо какао.
  3. Вилийте тісто для білого коржа у форму для запікання, змащену маслом, і відправте в духовку.
  4. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30-35 хвилин.
  5. Потому окремо випікайте шоколадний корж.
  6. Дайте коржам повністю охолонути і потім розріжте кожен на дві частини.
  7. Для крему змішайте в одному посуді сметану, цукор і ванільний цукор і збийте міксером до загустіння.
  8. Зберіть торт, на самий низ покладіть корж з какао, потім щедрий шар сметанного крему, потім білий корж і знову сметану, потім шоколадний і білий буде зверху.
  9. Щоб торт добре просочився, добре промажте коржі та сам торт з боків. Зверху торт можна прикрасити обрізками від коржів, подрібненими в блендері, тертим шоколадом, улюбленими фруктами або залити шоколадною помадкою.
  10. Відправте Сметанник у холодильник на ніч, а вранці найсоковитіший, м’який і смачний торт готовий до чаювання!

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні