Як виявилося, найсмачніші чебуреки можна приготувати на звичайній воді, але важливо дотримуватися рецепту.
Раніше ми розповідали, як приготувати чебуреки на окропі.
Інгредієнти:
З цієї кількості виходить 8 чебуреків
- 300 г борошна;
- 1 ч. ложка солі;
- 40 мл олії;
- 120 мл води;
- 250 г фаршу;
- 140 г цибулі;
- сіль, перець та вода – за смаком.
Приготування:
- У воду кімнатної температури додати сіль, розмішати та відставити убік.
- Борошно просіяти і влити олію, розтерти руками олію та борошно в крихту.
- Влити воду із сіллю та замісити тісто. Воно має вийти трохи м’якшим, ніж на пельмені.
- Накрити тісто плівкою та відставити на 20 хвилин. В цей час приготувати начинку.
- Цибулю подрібнити і додати до фаршу, поперчити і посолити. Якщо фарш сухий, потрібно трохи долити води.
- Тісто розділити на 8 частин. Скачати в кульки. Розкотити тонко. Викласти на 1 половину коржика 1 столову ложку фаршу і добре розрівняти. Накрити другою половиною тіста. Ретельно зліпити. По краях пройтися виделкою.
- Чебуреки обсмажити на сковороді з достатньою кількістю олії, приблизно по 4 хвилини з кожного боку.
- Готові чебуреки викласти на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.
Читайте також: Ліниві чебуреки для працюючих господарок: економія часу, сил та коштів