Субота, 21 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайпростіший, але дуже смачний рецепт чебуреків: секрет у правильних інгредієнтах

Найпростіший, але дуже смачний рецепт чебуреків: секрет у правильних інгредієнтах

Этот материал также доступен на русском языке
У чебуреках важлива як начинка, так і тісто. Якщо воно буде твердим, гумовим, то навіть найсмачніша начинка не врятує ситуацію. Але є рецепт, завдяки якому тісто виходить хрустким і дуже смачним, воно наче розшаровується.

Як виявилося, найсмачніші чебуреки можна приготувати на звичайній воді, але важливо дотримуватися рецепту.

Раніше ми розповідали, як приготувати чебуреки на окропі.

Інгредієнти:

З цієї кількості виходить 8 чебуреків

  • 300 г борошна;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 40 мл олії;
  • 120 мл води;
  • 250 г фаршу;
  • 140 г цибулі;
  • сіль, перець та вода – за смаком.

Приготування:

  1. У воду кімнатної температури додати сіль, розмішати та відставити убік.
  2. Борошно просіяти і влити олію, розтерти руками олію та борошно в крихту.
  3. Влити воду із сіллю та замісити тісто. Воно має вийти трохи м’якшим, ніж на пельмені.
  4. Накрити тісто плівкою та відставити на 20 хвилин. В цей час приготувати начинку.
  5. Цибулю подрібнити і додати до фаршу, поперчити і посолити. Якщо фарш сухий, потрібно трохи долити води.
  6. Тісто розділити на 8 частин. Скачати в кульки. Розкотити тонко. Викласти на 1 половину коржика 1 столову ложку фаршу і добре розрівняти. Накрити другою половиною тіста. Ретельно зліпити. По краях пройтися виделкою.
  7. Чебуреки обсмажити на сковороді з достатньою кількістю олії, приблизно по 4 хвилини з кожного боку.
  8. Готові чебуреки викласти на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.

Читайте також: Ліниві чебуреки для працюючих господарок: економія часу, сил та коштів

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні