П’ятниця, 20 Вересня, 2024
ГоловнаЗдоров'яПовертаємо тиск до норми: кілька простих способів - і ліки не знадобляться

Повертаємо тиск до норми: кілька простих способів – і ліки не знадобляться

Этот материал также доступен на русском языке
У когось тиск стабільно "скаче", з кимось це трапляється іноді, але заходи вживати необхідно у будь-якому випадку. І якщо прагнете розумного застосування медикаментів, на допомогу прийдуть поради наших читачів.

«Не можу сказати, що я гіпертонік. Але восени тиск підскакує і з цим треба щось робити.

Ліки знижують тиск у мене різко, швидко. Стає дуже погано: починає боліти голова, з’являється слабкість, яку подолати не вдається протягом всього дня.

Тому віддаю перевагу народним рецептам. Зокрема, використовую такий комплекс легких засобів. Інколи вистачає одного методу, інколи доводиться використовувати всі.

Ванночки з холодною водою

Треба занурити ноги у холодну воду і потримати близько двох хвилин. Також можна потримати руки під проточною холодною водою і зробити собі компрес із холодної води на сонячне сплетіння.

Дихальні вправи

Для зниження тиску потрібно зробити вправу. Зробіть глибокий вдих, а потім повільний видих протягом 5-7 секунд. Таку вправу потрібно повторювати протягом 1-2 хвилини, після чого тиск має трохи знизитися.

Компрес із яблучного оцту

Для компресу із яблучного оцту потрібно розвести оцет з водою у рівних пропорціях. Потім змочити в цій суміші рушник і прикласти до ніг. Яблучний оцет добре впливає на центральну нервову систему і серце, тому досить швидко нормалізує показники артеріального тиску.

Масаж льодом

Можна помасажувати кубиком льоду шийні хребці. Після того як розтане лід, шкіру слід насухо витерти. Потім взяти 3-5 крапель камфорної олії і 10 хвилин розтирати охолоджену ділянку тіла. Цього часу буде досить, щоб артеріальний тиск прийшов до норми».

Віра Куц, м. Одеса

Вам це буде корисно:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні