Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниНа що потрібно звертати увагу у законах та постановах, які приймаються у...

На що потрібно звертати увагу у законах та постановах, які приймаються у воєнний час

Этот материал также доступен на русском языке
У воєнний час державою приймаються закони, що регулюють життя в цей період.

Загинув військовий: які виплати належать сім’ї?

Родичі загиблого військовослужбовця, зокрема батьки, мають право на одноразову грошову допомогу у розмірі 15 мільйонів гривень. На сьогодні ця сума виплачується частинами: 3 мільйони виплачують одразу, а решта – протягом 40 місяців (по 300 тисяч гривень щомісяця). За оформленням цієї допомоги необхідно звертатися до терцентру комплектування та соціальної підтримки (колишній військкомат).

Постанова Кабміну №168 від 28 лютого 2022 року (зі змінами)

Кому з військових дадуть безкоштовне житло?

Безкоштовне житло надаватимуть військовослужбовцям, яким надано звання Героя України з врученням ордена «Золота Зірка» за видатний героїчний вчинок. Президент підписав відповідний указ*.

Національні герої отримають квартири незалежно від того, потребують вони поліпшення житлових умов чи ні.

У разі смерті людини або присвоєння звання Героя України посмертно з врученням ордена «Золота Зірка» квартири даватимуть членам їхніх сімей, також незалежно від того, потребують ці люди житла чи ні.

*Указ №596, який набрав чинності 26 серпня 2024 року

Аналізи на гормони можна здати безкоштовно

Врахуйте, що аналізи на гормони можна здати безкоштовно. Для цього потрібно мати електронне направлення лікаря. Звертатися треба до лабораторії, яка уклала договір зі Службою здоров’я (НСЗП). Дізнатися, де знаходиться така лабораторія, можна за телефоном НСЗУ – 16-77 (усі дзвінки безкоштовні).

Якщо треба скласти заповіт

Якщо ви хочете скласти заповіт і не знаєте, як правильно це зробити, телефонуйте до системи безкоштовної правової допомоги за номером 0800-213-103 (будні – з 8.00 до 18.00), всі дзвінки безкоштовні.

В евакуацію можна взяти з собою домашніх тварин

Майте на увазі, що громадяни, які змушені евакуюватися з небезпечних регіонів, можуть взяти з собою домашніх тварин. Нещодавньою постановою Кабміну переселенцям дозволено перебувати у місцях тимчасового проживання з домашніми тваринами. Для цього треба попередньо погодити таку можливість з керівником установи і написати відповідну заяву.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні