П’ятниця, 20 Вересня, 2024
ГоловнаЗдоров'яСкарбничка здорових порад: який чай пити від грипу, навіщо треба частіше їсти...

Скарбничка здорових порад: який чай пити від грипу, навіщо треба частіше їсти рибу

Этот материал также доступен на русском языке
Вчасно отримана корисна порада дорожча за багато ліків. Ось і наші поради, сподіваємося, допоможуть вам у найнесподіваніший момент.

Який чай пити від грипу та застуди

Невеликий шматочок кореня імбиру подрібнити на тертці або ножем, додати половину чайної ложки насіння кардамону і один бутон гвоздики. Залити склянкою окропу. Настояти, додати цукор або мед за смаком і випити як чай. Якщо випити напій у гарячому вигляді, він зігріє і змусить пропотіти, що є корисним при застуді. Крім того, він знизить температуру і виведе токсини.

Якомога частіше їжте рибу

Риба – це чудове джерело білка, вітамінів та мінералів, необхідних нашому організму. Жирні види риби також багаті на речовину Омега-3, яка благотворно впливає на серцево-судинну систему. Рекомендується з’їдати не менше двох порцій рибних страв на тиждень, і одна з них має містити рибу жирного сорту.

Настій з вівсом зміцнить імунну систему

Зміцнити імунну систему допоможе настій. Візьміть овес (неочищений) – 1 склянку, плоди шипшини – 2 столові ложки. З вечора овес і шипшину відправте у термос і заваріть, заливши 1,5 л окропу, залиште на ніч. Пийте по половині склянки двічі-тричі на день. Курс – 1 місяць, далі – пауза. До шипшини в настій можна додати сушені фрукти (на ваш смак).

З книги «Домашній лікарський порадник»

Не зловживайте медикаментами

Не треба повністю покладатися на безрецептурні анальгетики, не звикайте знімати незначні больові відчуття таблетками. Засобом першої допомоги зробіть відпочинок та правильне харчування, а для другої лінії оборони підберіть ліки рослинного походження. Використовуючи медикаменти, суворо дотримуйтесь рекомендацій лікаря.

Чи можна впоратися з діареєю без пігулок

Народні цілителі рекомендують для боротьби з проносом заздалегідь заготувати цілющий настій. Взяти 40 г подрібненого коріння перстачу прямостоячого, 15 г насіння кропу, 10 г родзинок без кісточок, 2-3 г насіння анісу і все перемішати. Потім залити літром горілки і настояти протягом двох тижнів у темному місці. Періодично посудину з настойкою потрібно струшувати. Потім процідити і за необхідності приймати по столовій ложці вранці та ввечері за півгодини до їди. Приймати до одужання. Зберігати у темному прохолодному місці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні