Запіканка із кабачків
Інгредієнти
Кабачки – 2 штуки, червона цибуля – 1 штука, сухарі – 2 столові ложки, твердий сир – 2 столові ложки, яйця – 3 штуки, моцарела (або інший сир за смаком, або, наприклад, солена бринза) – 120 грамів, петрушка, сіль та перець, рослинна олія – за смаком.
Приготування
- Нарізати цибулю дрібними кубиками, кабачки – тоненькими кільцями. Перекласти овочі в посудину, додати сіль і перець за смаком, трохи рослинної олії та перемішати.
- Викласти їх на деко і запікати в духовці 15 хвилин при температурі 200 градусів.
- Збити яйця з сіллю і чорним перцем, додати подрібнений сир і дві столові ложки сухарів.
- Дрібно нарізати петрушку, додати в суміш і все добре перемішати. Потім додати в суміш запечені кабачки з цибулею і обережно перемішати.
- Нарізати тоненькими скибочками сир моцарелу або інший за смаком.
- У застелену пергаментом форму викласти половину кабачків з яєчною сумішшю і накрити їх шматочками моцарели. Зверху викласти другу половину кабачків, відправити в духовку і готувати при температурі 200 градусів до готовності приблизно 30-40 хвилин.
Вам буде цікаво:
Найсмачніша сирна запіканка без манки: така ніжна, що буквально тане в роті
Неймовірно смачна та апетитна запіканка з картоплі: ви обов’язково повинні спробувати