Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗапіканка із кабачків сподобається не лише любителям овочевих страв: м'ясоїди також стануть...

Запіканка із кабачків сподобається не лише любителям овочевих страв: м’ясоїди також стануть її фанатами

Этот материал также доступен на русском языке
Чим хороша запіканка? Це смачно, корисно, дієтично та ще дуже економно за витратами часу. Від вас потрібно лише приготувати продукти, з'єднати їх – і в духовку, хай самі готуються.

Запіканка із кабачків 

Інгредієнти

Кабачки – 2 штуки, червона цибуля – 1 штука, сухарі – 2 столові ложки, твердий сир – 2 столові ложки, яйця – 3 штуки, моцарела (або інший сир за смаком, або, наприклад, солена бринза) – 120 грамів, петрушка, сіль та перець, рослинна олія – за смаком.

Приготування

  • Нарізати цибулю дрібними кубиками, кабачки – тоненькими кільцями. Перекласти овочі в посудину, додати сіль і перець за смаком, трохи рослинної олії та перемішати.
  • Викласти їх на деко і запікати в духовці 15 хвилин при температурі 200 градусів.
  • Збити яйця з сіллю і чорним перцем, додати подрібнений сир і дві столові ложки сухарів.
  • Дрібно нарізати петрушку, додати в суміш і все добре перемішати. Потім додати в суміш запечені кабачки з цибулею і обережно перемішати.
  • Нарізати тоненькими скибочками сир моцарелу або інший за смаком.
  • У застелену пергаментом форму викласти половину кабачків з яєчною сумішшю і накрити їх шматочками моцарели. Зверху викласти другу половину кабачків, відправити в духовку і готувати при температурі 200 градусів до готовності приблизно 30-40 хвилин.

Вам буде цікаво:

Найсмачніша сирна запіканка без манки: така ніжна, що буквально тане в роті

Неймовірно смачна та апетитна запіканка з картоплі: ви обов’язково повинні спробувати

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні