На основі кефіру можна приготувати найрізноманітнішу випічку. Але крім кефіру радимо в тісто додати манку, саме вона додасть пирогу пухкості та соковитості.
Раніше ми розповідали, як спекти “Наполеон” у склянці.
Інгредієнти:
- 250 мл кефіру;
- 4 ст. ложки манної крупи;
- 2 курячі яйця;
- 3-4 ст. ложки цукру;
- 3-4 ст. ложки пшеничного борошна;
- щіпка солі;
- 1 ч. ложка соди;
- 2 ст. ложки какао;
- 1-2 ст. ложки ізюму.
Приготування:
- Потрібно змішати в глибокій мисці манку та кефір та соду, відставити на 25 хвилин.
- В окремій мисці збити віночком яйця, цукор, сіль та какао.
- Змішати з манкою та кефіром.
- Додати борошно та родзинки, розмішати, щоб не було грудочок.
- Вилити тісто в змащену маслом форму і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.
- Зверху пиріг можна посипати цукровою пудрою.