Мариновані кавунові шкірки на зиму
Хрусткі солодкувато-солоні кавунові шкірки – чудова зимова закуска та доповнення до мʼяса або птиці, їх також можна додавати в салати та вінегрет замість маринованих огірків.
Інгредієнти
Кавунові шкірки — 1 кілограм, вода — 1 літр, цукор — 200 грамів, оцет 9% — 100 мл, сіль — 1 столова ложка, гвоздика — 5-6 бутонів, кориця — 1 паличка, лавровий лист — 2-3 штуки, чорний перець — 5-6 горошин.
Приготування
- Кавунові шкірки очистити від мʼякоті й нарізати на невеликі шматочки. Обполоснути в холодній воді.
- У каструлі закипʼятити воду. Додати шматочки кавунових шкірок і варити на середньому вогні 10-15 хвилин. Потім злити воду і промити шкірки холодною водою.
- У чисту каструлю налити воду, додати цукор, сіль, оцет, гвоздику, корицю, лавровий лист і чорний перець. Довести до кипіння, помішуючи до розчинення цукру і солі.
- Розкласти підготовлені кавунові шкірки в стерилізовані банки. Залити гарячим розсолом, щоб шкірки були повністю покриті.
- Закатати банки кришками.
- Укутати банки з маринованими шкірками в теплу ковдру і залишити до повного охолодження.
Зберігати в прохолодному, темному місці.
Приготуйте також:
Желе з кавуна освіжить у спекотний день: не проґавте можливість насолодитися ніжними ласощами.