П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНе викидайте кавунові кірки: делікатесні мариновані кірки взимку йдуть нарозхват

Не викидайте кавунові кірки: делікатесні мариновані кірки взимку йдуть нарозхват

Этот материал также доступен на русском языке
Ця ягода дуже корисна, містить антиоксидант лікопін, вітаміни С і А, які захищають клітини та підтримують імунну систему. Він покращує кровообіг і здоров’я серця. Низька калорійність, високий вміст води та клітковина допомагають нормалізувати травлення. А ще з кавуна виходять дуже смачні страви.

Мариновані кавунові шкірки на зиму

Хрусткі солодкувато-солоні кавунові шкірки чудова зимова закуска та доповнення до мʼяса або птиці, їх також можна додавати в салати та вінегрет замість маринованих огірків.

Інгредієнти

Кавунові шкірки — 1 кілограм, вода — 1 літр, цукор — 200 грамів, оцет 9% — 100 мл, сіль — 1 столова ложка, гвоздика — 5-6 бутонів, кориця — 1 паличка, лавровий лист — 2-3 штуки, чорний перець — 5-6 горошин.

Приготування

  • Кавунові шкірки очистити від мʼякоті й нарізати на невеликі шматочки. Обполоснути в холодній воді.
  • У каструлі закипʼятити воду. Додати шматочки кавунових шкірок і варити на середньому вогні 10-15 хвилин. Потім злити воду і промити шкірки холодною водою.
  • У чисту каструлю налити воду, додати цукор, сіль, оцет, гвоздику, корицю, лавровий лист і чорний перець. Довести до кипіння, помішуючи до розчинення цукру і солі.
  • Розкласти підготовлені кавунові шкірки в стерилізовані банки. Залити гарячим розсолом, щоб шкірки були повністю покриті.
  • Закатати банки кришками.
  • Укутати банки з маринованими шкірками в теплу ковдру і залишити до повного охолодження.

Зберігати в прохолодному, темному місці.

Приготуйте також:

Желе з кавуна освіжить у спекотний день: не проґавте можливість насолодитися ніжними ласощами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні