П’ятниця, 20 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниНавіть найскладніші забруднення розтануть на очах: ​​і кухня, і ванна виблискуватимуть від...

Навіть найскладніші забруднення розтануть на очах: ​​і кухня, і ванна виблискуватимуть від цієї пасти

Этот материал также доступен на русском языке
Це зовсім не новий, а давній та майже забутий засіб, яким колись користувалися господині. Він допомагає відмити жир і кіптяву, вапняний наліт, а також іржу. Не витрачаючи значних засобів, в домашніх умовах можна приготувати універсальну пасту для чищення.

Мило, сода та аптечний засіб

Для приготування очисника слід шматок господарського мила натерти на великій терці. Додати 2 столові ложки соди та чайну ложку нашатирного спирту. Усе перемішати. Поступово вливати воду, аби досягти консистенції пасти.

Раніше ми розповідали, як  відчистити унітаз.

Засіб нанесіть губкою на забруднені місця і залиште на 5-10 хвилин. Коли спливе цей час спробуйте губкою відтирати бруд. Якщо він відходить – відчистіть забруднення і змийте водою. Якщо є потреба – залиште пасту працювати на забрудненій поверхні довше.

Де використовувати очисну пасту

Суміш господарського мила, харчової соди та аміаку (нашатирного спирту) чудово впорається із забрудненнями на кухні. Мийка, плита, витяжка, керамічна плитка, меблі – усе це можна відмити до блиску. Навіть верхні полички і шафки, які не дістають до стелі легко відмиються від кіптяви. Досвідчені господині таким засобом чистять також зовнішній бік каструль і сковорідок.

Читайте також: Чим відмити раковину на кухні та у ванній?

Якщо через погану якість води унітаз має жовті плями і вапняні відкладення – паста поверне йому білосніжний вигляд. Так само легко вона впорається зі змішувачами та керамікою у ванній кімнаті. Навіть вертикальні поверхні, з яких швидко стікають рідкі засоби, не досягнувши мети, під силу для очищення пастоподібній суміші.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні