Тертий пиріг давно став улюбленцем багатьох господинь. Пісочне тісто та багато начинки – головні плюси цього пирога. А ще, не потрібні якісь особливі інгредієнти, тертий пиріг готують із того, що є практично на кожній кухні.
Раніше ми розповідали, як спекти пиріг “Трухлявий пень” на кефірі.
Інгредієнти:
- Вершкове масло – 200 грам;
- Борошно – 3 склянки;
- Цукор – 1 склянка;
- Яйця – 2 шт.;
- Сіль та сода – на кінчику чайної ложки;
- Ванільний цукор – 1 пакетик;
- Варення – за смаком.
Приготування:
- Яйця вбийте в глибоку миску, додайте сіль, цукор і соду, розмішайте віночком.
- Вершкове масло має бути кімнатної температури. Відправте його до яєчної суміші і розімніть вилкою, потім масу краще збити міксером, щоб тісто вийшло ще пишніше. Введіть борошно і замісіть тісто.
- Поділіть тісто на три частини, дві залиште для основи, а третю приберіть у морозилку хоча б на 1 годину.
- Візьміть форму для запікання, змастіть маслом, розкотіть тісто і викладіть у форму, зверху щедро змастіть варенням. Третю частину, яка трохи замерзла, дістаньте з холодильника та натріть на великій тертці поверх варення.
- Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.
- Дайте пирогу охолонути і сміливо нарізайте його і подавайте до чаю.