Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайпростіший, але дуже смачний тертий пиріг: готуємо за класичним рецептом з варенням

Найпростіший, але дуже смачний тертий пиріг: готуємо за класичним рецептом з варенням

Этот материал также доступен на русском языке
Домашня випічка - це завжди смачно, але якщо у вас немає часу довго стояти на кухні, то ділимося рецептом пирога, який готується досить просто і швидко, але в результаті ви отримуєте просто приголомшливий десерт, який можна сміливо поставити навіть на святковий стіл. Ніхто не відмовиться від шматочка такого пирога.

Тертий пиріг давно став улюбленцем багатьох господинь. Пісочне тісто та багато начинки – головні плюси цього пирога. А ще, не потрібні якісь особливі інгредієнти, тертий пиріг готують із того, що є практично на кожній кухні.

Раніше ми розповідали, як спекти пиріг “Трухлявий пень” на кефірі.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 200 грам;
  • Борошно – 3 склянки;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Сіль та сода – на кінчику чайної ложки;
  • Ванільний цукор – 1 пакетик;
  • Варення – за смаком.

Приготування:

  1. Яйця вбийте в глибоку миску, додайте сіль, цукор і соду, розмішайте віночком.
  2. Вершкове масло має бути кімнатної температури. Відправте його до яєчної суміші і розімніть вилкою, потім масу краще збити міксером, щоб тісто вийшло ще пишніше. Введіть борошно і замісіть тісто.
  3. Поділіть тісто на три частини, дві залиште для основи, а третю приберіть у морозилку хоча б на 1 годину.
  4. Візьміть форму для запікання, змастіть маслом, розкотіть тісто і викладіть у форму, зверху щедро змастіть варенням. Третю частину, яка трохи замерзла, дістаньте з холодильника та натріть на великій тертці поверх варення.
  5. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.
  6. Дайте пирогу охолонути і сміливо нарізайте його і подавайте до чаю.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні