П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНа чому краще смажити яєчню – на вершковому маслі чи рослинній олії:...

На чому краще смажити яєчню – на вершковому маслі чи рослинній олії: буде ще смачніше

Этот материал также доступен на русском языке
Переконані, що серед вас є ті, хто любить смажені яйця. Чи не кожна господиня вміє персоналізувати цю просту традиційну страву, додаючи овочі та спеції. Втім, на смак яєчні також дуже впливає жир, на якому її смажать.

Найбільш популярні свиняче сало, рослинна олія та вершкове масло.

Раніше ми розповідали,  які яйця не можна купувати.

Яєчня на салі

Хрумкі шкварочки, поряд з якими смажаться яйця – ідеальний сніданок для багатьох. Він досить поживний, щоб надовго зарядити енергією. Смажене сало давно люблять українці, тож воно доповнює чимало страв національної кухні. Аромати будуть стійкими та пробуджуватимуть апетит. Незважаючи на репутацію «нездорового» продукту, смалець, який отримуємо із сала, багатий на мононенасичені кислоти.

Яйця

Вершкове масло для смажених яєць

Температура димлення вершкового масла досить низька серед жирів – лише 177 градусів Цельсія. Втім, її достатньо для смаження яєць. Перевага масла в його особливому вершковому ароматі, який отримає блюдо. Тож, якщо не плануєте готувати яйця у фритюрі, підсмажити яєчню на вершковому маслі можна дуже вдало.

Читайте також: Так курячі яйця зберігати не можна – тільки зіпсуйте продукт: багато хто припускається помилки

Рослинна олія – універсальний продукт

Найпоширенішим видом рослинної олії в Україні є соняшникова. Її рафінований варіант чудово підходить для смаження яєшні. Адже він не надасть страві стороннього смаку. Ви відчуватимете смак саме того, що готували – яєць. Урізноманітнити його можна додаючи спеції, овочі, сир чи м’ясо.

Смаження на оливковій олії, за словами фахівців, більш корисне. Проте варто обирати таку, аромат якої буде до вподоба та відтінятиме смак страви загалом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні