Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТак курячі яйця зберігати не можна – тільки зіпсуєте продукт: багато хто...

Так курячі яйця зберігати не можна – тільки зіпсуєте продукт: багато хто припускається помилки

Этот материал также доступен на русском языке
Перед Великоднем багато господинь наперед купують яйця, щоб потім не переплачувати. Але, як виявилося, неправильне розміщення їх у холодильнику може значно скоротити термін зберігання, та й при варінні яйця не матимуть презентабельного вигляду. У чому причина?

Яйця господині купують не тільки до Великодня, особливо якщо вдома є любителі цього продукту, то в холодильнику завжди є запас. Але через неправильне зберігання в холодильнику яйця можуть швидше зіпсуватися.

Раніше ми розповідали, які яйця не можна купувати в магазинах.

Усі ми знаємо, що яйця, призначені для тривалого зберігання, не можна мити. Пояснюється це тим, що зверху на шкаралупі яєць є захисний шар, який не дозволяє яйцям швидко псуватися і, якщо його змити, ми залишаємо продукт без природного захисту.

Але важливо не лише це. Для зберігання важливо і те, як ви розміщуєте яйця в холодильнику. Багато хто ставлять так, як їм зручно.

Хазяйкам підказали, що для збереження свіжості  яйця в холодильник потрібно ставити гострим кінцем вниз.

Такий спосіб зберігання має переваги. По-перше, округла сторона яйця пористіша і якщо вона знаходиться зверху, то в яйце надходить більше кисню. Таким чином, яйця залишаються свіжими та зберігають свої корисні властивості.

А, по-друге, таке розташування допомагає утримувати жовток у центрі і запобігає його прилипанню до стінок яйця, що робить яйце більш презентабельним при варінні або коли потрібно відокремити жовток від білка при приготуванні десертів.

Звичайно, тільки вам вирішувати, як зберігати яйця, але пропонуємо вам поекспериментувати та зробити свої особисті висновки – працює цей метод чи ні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні