Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПісні пишні оладки на дріжджах - розлетяться за лічені хвилини

Пісні пишні оладки на дріжджах – розлетяться за лічені хвилини

Этот материал также доступен на русском языке
Пропонуємо простий рецепт пісних оладок. Інгредієнтів знадобиться мінімум, але результат обов'язково вас вразить. Вони вийдуть надзвичайно пишними, пористими всередині, з хрусткою скоринкою.

Пісні пишні оладки на дріжджах

Інгредієнти

Вода – 250 мл, сухі дріжджі – 1 чайна ложка, цукор – 3 чайні ложки, ванільний цукор – 1 пакетик, сіль – 0,5 чайної ложки, борошно – 250 г, олія – 1 столова ложка + для смаження.

Як готувати

  • Насамперед потрібно замісити тісто безопарним способом. Для цього влити в миску теплу (не гарячу) воду. Додати сухі дріжджі, всипати звичайний та ванільний цукор. Добре перемішати вінчиком, щоб цукор розчинився.

  • Влити олію, додати сіль і ще раз все збити.

  • Борошно обов’язково потрібно просіювати, щоб наситити його киснем. Борошно додавати не все відразу, а частинами, щоб контролювати густоту тіста. Зазвичай борошна йде за вагою стільки ж, скільки води. Але врахуйте, що якість борошна у всіх різна, тому може знадобитися як трохи більше, так і трохи менше.

  • Тісто вимішувати ложкою близько 10 хвилин, щоб розвинути клейковину. У процесі воно ставатиме більш еластичним, тягтиметься за ложкою, а не обриватиметься відразу.

  • Накрити миску з тістом кришкою, рушником або затягнути харчовою плівкою і залишити в теплому місці на 40 хвилин для вистоювання. За цей час воно має збільшитись у 2 рази.

  • Після першого підйому добре перемішати тісто, щоб осадити його. Знову накрити його і дати постояти ще 30 хвилин.

  • На розпечену сковороду налити трохи олії. Відсаджувати оладки можна руками, змоченими водою або олією, або ложкою, яку теж потрібно змочувати у воді, щоб не прилипало тісто.

  • Смажити на середньому вогні під кришкою до рум’яної скоринки, після цього перевернути і обсмажити другий бік.

Читайте також:

Весь секрет у тісті: оладки вийдуть пишні та високі – ось як готують їх досвідчені господині.

Такі оладки ви ще не готували – додайте замість борошна цей інгредієнт і побачите різницю.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні