Цей пиріг можна назвати позасезонним, оскільки банани у продажу є завжди. Тому готувати його можна і взимку, і влітку.
Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачнішу шарлотку.
Інгредієнти:
- 2 банани;
- вершкове масло для змащування форми.
- 4 яйця;
- сіль – щіпка;
- 170 г цукру;
- пакетик ванільного цукру;
- 140 г борошна.
Приготування:
- Для початку розігрійте духовку на 180 градусів.
- Візьміть глибоку миску, відокремте білки від жовтків, додайте щіпку солі і цукор і збийте їх міксером до стійких піків.
- Додайте в білкову масу жовтки і обережно розмішайте лопаткою, всипте ванільний цукор.
- Просіяне борошно частинами введіть в яєчно-жовткову суміш, акуратно розмішайте лопаткою, щоб не було грудочок.
- Форму для запікання змастіть вершковим маслом, банани наріжте великими шматочками і викладіть на дно форми. Зверху залийте тістом.
- Випікайте в духовці 40-50 хвилин.
Читайте також: Чудовий і дуже смачний пиріг “6 склянок”