Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНіколи не купуйте такі яйця: тест, який можна провести одразу ж у...

Ніколи не купуйте такі яйця: тест, який можна провести одразу ж у магазині

Этот материал также доступен на русском языке
Яйця можуть зберігатися до 60 днів за температури від 0 до +8°C, тобто в умовах холодильника. Але при кімнатній температурі термін скорочується і становить 2-4 тижні. Тому особливо влітку потрібно уважно ставитись до вибору цього продукту.

У магазині, перш за все, звертайте увагу на дату, вказану на упаковці. Але крім цього досвідчені господині мають свої секрети, як придбати якісні яйця.

Раніше ми розповідали, які яйця корисніші– з білою або коричневою шкаралупою.

Корисний лайфхак – візуальна перевірка яєць

Відкрийте пакування і уважно роздивіться, як складені яйця. Іноді трапляються випадки, коли недобросовісні покупці перекладають дешевші яйця в пакування дорожчих. Така заміна їм на руку, адже вони заплатили ціну дешевшу, а отримали продукт дорожчий. Таким чином, наступний покупець може втрапити в халепу: інформацію на пакуванні не відповідати стану і ціні яєць.

Щоб не потрапити в таку ситуацію, зверніть увагу на те, як складені яйця в лотку. На підприємствах їх зазвичай кладуть тупим кінцем догори. Так вимагає технологія. Якщо частина яєць лежать гострим кінцем догори, ймовірно, що їх перекладали. Краще відмовитися від такої покупки.

Читайте також: Так курячі яйця їсти не можна – небезпечно для здоров’я: не нехтуйте цими правилами

До речі, ви можете також і вдома скористатися таким способом зберігання яєць. Перекладаючи їх у холодильник, слідкуйте, щоб гострий кінець опинявся знизу. Адже в тупому кінці яйця знаходиться повітряна камера, вона захищає жовток від бактерій. Коли ми кладемо яйце цим кінцем донизу, то повітря піднімається, тим самим звільняючи бактеріям шлях до жовтка.

Свіже яйце «мовчить»

Прямо у магазині можна провести ще один тест на свіжість яєць. Досить легенько потрясти його біля вуха. Свіже яйце не видаватиме жодного звуку. У той час, як хлюпання всередині є ознакою, що продукт або вже зіпсований, або у нього закінчується термін придатності.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні