П’ятниця, 20 Вересня, 2024
ГоловнаДачаТакого цвітіння хризантем у вас ще точно не було: ось чим поливають...

Такого цвітіння хризантем у вас ще точно не було: ось чим поливають рослини розумні квітникарі

Этот материал также доступен на русском языке
Хризантеми ростуть практично на кожній присадибній ділянці, це традиційна осіння квітка. Але не усі дачники можуть похвалитися гарним та багатим цвітінням.

І вся справа у правильному догляді. Хризантеми теж потребують вашої уваги.

Копійне, але ефективне добриво для хризантем

Якщо ви хочете, щоб хризантеми пишно цвіли, приготуйте їм звичайне підживлення з підручних засобів. Але проводити таке підживлення потрібно не тільки в період цвітіння, а під час усієї вегетації.

Раніше ми розповідали, що потрібно знати про хризантеми.

Отже, що ж потрібно для гарного цвітіння хризантем? Все дуже просто. Потрібно посипати клумби, де ростуть хризантеми деревною золою та прикопати добрива.

Таким чином ви вносите добриво та розпушуйте землю, що дає доступ кисню до кореневої системи.

Закріпити результат допоможе полив, для цього потрібно взяти 1 столову ложку оцту і влити в 10 л води, розмішати і полити рослини.

Звичайно, на зростання і цвітіння хризантем впливає не тільки підживлення, а й місце, де вони ростуть.

Вимоги хризантем до ґрунту та місця зростання

Хризантеми люблять сонячні місця та потребують достатньої кількості світла для формування пишних квіток. Найкраще висаджувати їх на відкритих ділянках, де вони зможуть отримувати хоча б 6-8 годин сонячного світла на день. Якщо у вашому регіоні літо занадто спекотне, варто забезпечити рослини легким затіненням у сонячний час.

Також хризантеми віддають перевагу пухким, родючим ґрунтам з хорошим дренажем. Щоб досягти найкращих умов для зростання, можна використовувати суміш садової землі, компосту та піску. Кислотність ґрунту має бути нейтральною або злегка кислою. Якщо ґрунт занадто важкий, додайте перліт або вермікуліт для покращення дренажу.

Важливе правило догляду – це обрізка, яка сприяє формуванню кущіших і квітучих рослин. Видаляйте квіти, що зів’яли і засохли, щоб стимулювати утворення нових бутонів. Також можна проводити прищипку верхівок стебел на початку вегетаційного періоду, це допоможе рослині кущитися і давати більше квіток.

Читайте також: Аптека у саду: не викидайте хризантеми, вони вам ще знадобляться

Дотримання цих простих правил допоможе вам створити ідеальні умови для пишного цвітіння хризантем. Пам’ятайте, що кожна рослина є унікальною, і вам може знадобитися трохи часу, щоб зрозуміти, які умови найкраще підходять для ваших хризантем. З любов’ю та турботою вони обдарують вас яскравими та довгоживучими квітами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні