Бажаєте приготувати ситну, смачну страву та здивувати її подачею? Тоді картопля-гармошка з беконом — саме те, що вам потрібне! Ніжна, ароматна страва також дуже смачна — немов готувалася на багатті. Ваші рідні та гості точно залишаться задоволеними!
Раніше ми розповідали, як приготувати картопляні човники з трьох інгредієнтів.
Інгредієнти:
- картопля (можна молода) — 1 кг (6 великих штук);
- копчений або свіжий бекон – 250 г;
- вершкове масло — 60 г;
- сушений часник — 1 ч. ложка;
- сіль за смаком;
- чорний мелений перець за смаком.
Приготування:
- Картоплю очистіть, помийте та обсушіть паперовим рушником.
- Картоплину покладіть у столову ложку або між двома паличками для суші/шпажками і зробіть ножем часті (на відстані приблизно 1 см) і глибокі надрізи, трохи не доходячи до кінця.
- Бекон наріжте тонкими скибочками завтовшки 2-3 мм.
- У кожний розріз у картоплі вставте скибочку бекону.
- Викладіть кожну картоплину на відрізок фольги.
- Зверху на кожну картоплину викладіть по шматочку вершкового масла.
- Загорніть картоплю у фольгу, піднімаючи кінці вгору, щоб при випіканні жир не витікав і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 40-50 хвилин.
- Розкрийте фольгу, змастіть картоплю соком, що виділився, і поверніть в духовку ще на 7-10 хвилин, щоб він краще підрум’янився. Можна увімкнути режим гриля.
- Готову картоплю можна посипати зеленню.
Вас також можуть зацікавити новини:
Краще ніж депозит? Чи варто зараз звичайним українцям вкладати гроші у землю (відео)
Зміни для пенсіонерів у серпні: доплати, ідентифікація та новий закон про стаж (відео)