Десерт «Смажене молоко»
Інгредієнти
Молоко – 1,1 літра, яйця – 3 штуки, сахар – 80 грамів, крохмаль чи мука – 150 грамів, цедра лимона чи апельсина, паличка кориці, ваніль;
для обсмажування: яйця – 3 штуки, мука, олія рослинна – за смаком.
Приготування
- У кастрюлю з антипригарним дном налити 700 мілілітрів молока, додати цедру одного лимона, корицю та ваніль.
- Все підігріти, щоби молоко стало гарячим.
- Окремо змішати цукор, крохмаль, решту молока, яйця.
- У цю суміш поступово влити гаряче молоко, весь час помішуючи.
- Відправити крем у кастрюлю і підігріти до густої маси.
- Вилити її у форму з харчовою плівкою, зверху також накрити плівкою та охолодити. Потім покласти в морозильну камеру на 2-3 години.
- Збити яйця, нарізати крем на порційні шматочки.
- Шматочки обмокнути в яйці, потім у борошні й обсмажити зі всіх боків у розігрітій олії.