Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніший тортик «Наполеон» без замішування тіста та випікання.
Тепер черга за пирогами! Для приготування такого заливного пирога потрібна гарна сковорідка з кришкою та бажанням!
Інгредієнти:
- сметана 120 мл,
- молоко 100 мл,
- яйця 2 шт.,
- цукор 1 ч. л,
- розпушувач 5 г,
- сода 1/3 ч. л,
- пшеничне борошно 150 г,
- капуста свіжа 150 г,
- шинка 80 г,
- сіль на свій смак,
- перець чорний мелений на свій смак,
- сир твердий 100 г,
- рослинна олія 50 мл.
Приготування:
- Спочатку робимо начинку. Капусту миємо і дрібно шаткуємо або натираємо на тертці. Шинку нарізаємо дрібним кубиком. Цибулю миємо і нарізаємо дрібними кільцями. У зручному глибокому посуді змішуємо цибулю, шинку та капусту.
- Тепер черга за тістом. У миску кладемо жирну сметану. За бажання можна замінити сметану звичайним йогуртом без добавок. Додаємо до сметани два курячі яйця.
- Додаємо до сметани тепле молоко. Додаємо в тісто цукор, сіль і все ретельно перемішуємо віночком.
- Якщо ви любите прянощі, то можна додати їх у тісто. Тепер починаємо вводити проміяне борошно. (Попередньо краще борошно змішати з розпушувачем та содою). Ретельно знову все перемішуємо.
- Розігріту сковороду змащуємо рослинною олією або шматочком вершкового масла.
- Виливаємо в сковороду половину тіста. На тісто викладаємо начинку. Зверху на начинку обережно виливаємо тісто, що залишилося.
- Сковороду накриваємо кришкою і ставимо на тихий вогонь на 35-40 хвилин. Через 40 хвилин пиріг потрібно перевернути і залишити на вогні ще на 15-20 хвилин. Тоді він поступово підрум’яниться з усіх боків.
- Готовий пиріг посипаємо тертим сиром і накриваємо кришкою, щоб сир розплавився.
Смачного!
Вас також можуть зацікавити новини:
Всього один інгредієнт і звичайна тушкована капуста перетвориться на кулінарний шедевр
Тушкована квашена капуста з пшоном і квасолею – корисно, ситно та смачно