П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧасто вимикають світло? Тоді приготуйте заливний пиріг на сковорідці

Часто вимикають світло? Тоді приготуйте заливний пиріг на сковорідці

Этот материал также доступен на русском языке
Заливні пироги – це не тільки ідеальна випічка для тих, хто не любить довго возитися біля плити, а й чудова страва в умовах постійної відсутності світла.

Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніший тортик «Наполеон» без замішування тіста та випікання.

Тепер черга за пирогами! Для приготування такого заливного пирога потрібна гарна сковорідка з кришкою та бажанням!

Інгредієнти:

  • сметана 120 мл,
  • молоко 100 мл,
  • яйця 2 шт.,
  • цукор 1 ч. л,
  • розпушувач 5 г,
  • сода 1/3 ч. л,
  • пшеничне борошно 150 г,
  • капуста свіжа 150 г,
  • шинка 80 г,
  • сіль на свій смак,
  •  перець чорний мелений на свій смак,
  • сир твердий 100 г,
  • рослинна олія 50 мл.

Приготування:

  1. Спочатку робимо начинку. Капусту миємо і дрібно шаткуємо або натираємо на тертці. Шинку нарізаємо дрібним кубиком. Цибулю миємо і нарізаємо дрібними кільцями. У зручному глибокому посуді змішуємо цибулю, шинку та капусту.
  2. Тепер черга за тістом. У миску кладемо жирну сметану. За бажання можна замінити сметану звичайним йогуртом без добавок. Додаємо до сметани два курячі яйця.
  3. Додаємо до сметани тепле молоко. Додаємо в тісто цукор, сіль і все ретельно перемішуємо віночком.
  4. Якщо ви любите прянощі, то можна додати їх у тісто. Тепер починаємо вводити проміяне борошно. (Попередньо краще борошно змішати з розпушувачем та содою). Ретельно знову все перемішуємо.
  5. Розігріту сковороду змащуємо рослинною олією або шматочком вершкового масла.
  6. Виливаємо в сковороду половину тіста. На тісто викладаємо начинку. Зверху на начинку обережно виливаємо тісто, що залишилося.
  7. Сковороду накриваємо кришкою і ставимо на тихий вогонь на 35-40 хвилин. Через 40 хвилин пиріг потрібно перевернути і залишити на вогні ще на 15-20 хвилин. Тоді він поступово підрум’яниться з усіх боків.
  8. Готовий пиріг посипаємо тертим сиром і накриваємо кришкою, щоб сир розплавився.

Смачного!

Вас також можуть зацікавити новини:

Всього один інгредієнт і звичайна тушкована капуста перетвориться на кулінарний шедевр

Тушкована квашена капуста з пшоном і квасолею – корисно, ситно та смачно

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні