Раніше ми розповідали, як спекти самий хрусткий хмиз.
Інгредієнти:
- 400 г борошна;
- 200 мл теплого кефіру;
- 1 яйце;
- 100 г цукру;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 12 г розпушувача;
- 30 г цукрової пудри;
- Рослинна олія для смаження.
Приготування:
- Кефір кімнатної температури з’єднати з яйцем та цукром, розмішати. До речі, яйце теж потрібно заздалегідь дістати із холодильника. Усі інгредієнти мають бути однієї температури.
- Просіяти борошно і з’єднати його з розпушувачем, додати до кефіру, всипати ванільний цукор. Замісити тісто. Воно має вийти еластичним та м’яким.
- Розкачати тісто шаром із товщиною близько 0,7-0,8 см. Ножем нарізати прямокутники розміром 3х6 см. У середині кожного прямокутника зробити надріз і протягнути один край смужки через розріз.
- Смажити вергуни потрібно в сковороді з високими бортиками, тому що при жарінні вони добре збільшуються.
- Сковороду розігріти з олією і смажити хрустики з обох боків до золотистої скоринки.
- Щоб прибрати зайву олію, готові вергуни потрібно викладати на паперові серветки.
- За бажанням хрустики посипати пудрою.