П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайпростіший рецепт пишних, високих та повітряних оладок: кефір можна не купувати, він...

Найпростіший рецепт пишних, високих та повітряних оладок: кефір можна не купувати, він не потрібен

Этот материал также доступен на русском языке
Напевно, багато хто з нас пам'ятає смак оладок, які ще років 20-30 тому, а то й більше подавали у дитячому садку. Вони завжди були повітряними та м'якими, їх можна було їсти губами. І готувались вони не на кефірі.

Раніше ми розповідали, як приготувати оладки на манці.

Цей рецепт дуже бюджетний, зате які смачні оладки виходять.

Інгредієнти:

  • 250 мл. води,
  • 8 г пресованих дріжджів або 3 г сухих,
  • 2-3 ч. ложки цукру,
  • 0,5 ч. ложки солі,
  • 240 – 250 г борошна,
  • Рослинна олія для смаження.

Приготування:

  1. Підігрійте воду до 40 градусів Цельсія, всипте сіль, цукор та дріжджі, перемішайте все добре. Як тільки на поверхні з’являться невеликі бульбашки – дріжджі почнуть працювати, додайте просіяне борошно і замішайте тісто, воно повинно вийти густим.
  2. Накрийте тісто плівкою або рушником і відправте в тепле місце на 1 годину.
  3. Обомніть тісто за допомогою лопатки і відправте ще на 30 хвилин підходити, щоб оладки вийшли ще більш повітряні та високі.
  4. Розігрійте сковороду на досить сильному вогні, додайте олію і ложкою викладіть необхідну кількість тіста на сковороду, обсмажте з двох боків до золотистого кольору.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні