Пиріг з капустою в духовці
Що може бути краще за пишний ароматний капустяний пиріг? Тільки пиріг, приготованої з ніжною та соковитою молодою капустою! Його смак дійсно дуже відрізняється від звичайного, з тієї білокачанної, яку можна купити в будь-яку пору року, тому не пропустіть час і приготуйте цю випічку влітку. Відмінну компанію молодій капусті складуть зелена цибуля, петрушка та кріп: вони наділять страву особливою свіжістю та ароматом.
Інгредієнти
«Капуста – 500 грамів, борошно – 1 склянка, яйця – 3 штуки, сіль – 0,5 чайної ложки, розпушувач – 0,7 чайної ложки, вершкове масло – 100 грамів, сметана (можна кефір) – 250 грамів, цукор – 0,5 склянки, кунжут – 2 чайні ложки, сіль – за смаком.
Приготування
- Капусту нашаткувати, посолити і перетерти.
- Змішати яйця та сметану.
- Додати м’яке вершкове масло, цукор, сіль і розпушувач і перемішати.
- Додати ці інгредієнти в чашу з борошном.
- Перемішати тісто до стану густої сметани.
- Змастити форму маслом, викласти туди половину тіста.
- Капусту віджати і викласти її на тісто, залити рештою тіста.
- Розігріти духовку до 180-200 градусів.
Поставити форму з тістом і випікати хвилин 20-30. У міру запікання зменшити газ.»
Ганна Іванівна, Полтавська обл.