У салати, закуски йде зазвичай солоний оселедець. З оселедцем – швидкі та прості рецепти для дому на будь-який смак. З оселедця можна створити справжні кулінарні шедеври, рецептами яких вам доведеться поділитися зі знайомими.
Але перш ніж приготувати щось чудове за смаком, оселедця треба купити. Як правильно вибрати рибу?
Як вибрати оселедець?
-
Є думка, що найкращий оселедець – той, що завдовжки до 17 см, тобто молоді особини.
-
Самці оселедця мають вузький ніс, у самок він круглий і помітно коротший. Самці мають масивну, злегка округлену спину, пряме і м’яке черевце. У самок рівна і тонка спина, а черевце щільне і об’ємніший живіт – там знаходиться ікра.
-
Якщо при виборі риби ви помітили, що шкіра відійшла від філе, це може означати, що риба жирна.
-
Якщо боїтеся купити пересолену рибу – вибирайте велику за розміром, її важко пересолити.
Зіпсований оселедець видають, крім неприємного запаху, каламутні очі.