Неділя, 24 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКраще, ніж м'ясо: готуємо найніжнішу рибу французькою

Краще, ніж м’ясо: готуємо найніжнішу рибу французькою

Этот материал также доступен на русском языке
Риба, яка просто тане в роті, — це знаменита риба по-французьки. Ця страва стане справжньою окрасою столу.

Рибна запіканка з картоплею під овочево-вершковим соусом — легкий варіант обіду або вечері, чудова заміна м’яса з гарніром. Це дуже смачна страва, яка буквально тане у роті – у вас обов’язково попросять добавки.

Раніше ми розповідали, як приготувати дуже смачні відбивні з курячих сердець.

Інгредієнти (на 6 порцій):

  • твердий сир — 150 г;
  • вершкове масло — 80 г;
  • картопля — 1,5 кг;
  • філе білої риби – 800 г;
  • борошно — 2 ст. л.;
  • майонез 67% — 2 ст. л.;
  • часник — 4 зубчики;
  • перець — 0,5 ч. л.;
  • паприка — 0,5 ч. л.;
  • цибуля — 200 г;
  • морква — 100 г;
  • рослинна олія — ​​2 ст. л.;
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • сіль м за смаком;
  • вершки 10% — 200 мл;
  • зелень — 30 г.

Приготування:

  1. Овочі промиваємо та чистимо. Філе риби нарізаємо, обвалюємо в борошні і обсмажуємо в олії з двох сторін до рум’яної скоринки.
  2. У майонез додаємо 2 зубчики часнику, пропущені через прес, перець, паприку та перемішуємо.
  3. Змащуємо отриманим маринадом підсмажені шматочки риби.
  4. Цибулю нарізаємо і відправляємо в розігріту сковороду з олією.
  5. Моркву натираємо на велику тертку та додаємо до цибулі. Перемішуємо і смажимо протягом 3-5 хвилин.
  6. Картоплю нарізаємо кружальцями шириною 5 міліметрів і проварюємо у киплячій воді 3 хвилини.
  7. Дрібно нарізаємо 2 зубчики часнику та зелень і відправляємо до цибулі та моркви.
  8. У вершки додаємо сіль, перець, спеції, перемішуємо та тушкуємо на маленькому вогні 5 хвилин.
  9. Сир натираємо на великій тертці.
  10. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, рівномірно розкладаємо картоплю, наливаємо половину соусу та розрівнюємо. Зверху викладаємо рибу, заливаємо соусом, що залишився і посипаємо тертим сиром.
  11. Запікаємо все в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. За 20 хвилин до кінця приготування накриваємо запіканку фольгою, щоб сирна скоринка не підгоріла.

Вас також можуть зацікавити новини:

Мінімальну зарплату та прожитковий мінімум хочуть «заморозити»: що буде з пенсіями та соцвиплатами

Пенсійний фонд зменшує пенсії без відома пенсіонерів: чому розмір пенсії «скаче» (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні