Чому саме биті баклажани, бо їх треба бити. Тоді м’якуш стає ще ніжнішим і соковитішим, а сам баклажан набуває форми кораблика, який можна сміливо начиняти.
Раніше ми розповідали, які баклажани корисніші – білі чи сині.
Інгредієнти:
- 5 баклажанів;
- 500 г фаршу (будь-який);
- 2 цибулини;
- 3-4 помідори;
- 1 болгарський перець (краще брати червоний);
- 3 зубчики часнику;
- пучок петрушки;
- сіль, спеції;
- 150-200 мл томатного соку;
- 150-200 г твердого сиру.
Биті баклажани – приготування:
-
- Нарізати дрібними кубиками цибулю, томати та болгарський перець, подрібнити часник, порізати петрушку і додати до фаршу, ретельно перемішати. Посолити та поперчити.
- Баклажани потрібно помити, висушити і побити качалкою, важливо, щоб шкірка не пошкодилася, тому бити потрібно акуратно. Коли баклажан усередині стане м’яким, потрібно розрізати його вздовж, не доходячи до країв. Вийде велика кишеня.
- Баклажани потрібно присолити. Форму для запікання змастити олією.
- Щільно утрамбувати фарш у баклажани, зверху полити трохи томатним соком.
- Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 1 годину. За 10 хвилин до закінчення посипати натертим твердим сиром.