П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайсмачніші мариновані огірки без стерилізації: розлетяться на ура - перевірений рецепт

Найсмачніші мариновані огірки без стерилізації: розлетяться на ура – перевірений рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Смачні та хрусткі огірочки без стерилізації – це мрія багатьох господинь, особливо зараз, у таку аномальну спеку. Цей рецепт легкий, простий і швидкий, і вам він сподобається.

Це огірки по-фінськи. Записуйте рецепт, а якщо є огірки – одразу ж готуйте!

Раніше ми розповідали, як виростити пучкові огірки на ділянці.

Інгредієнти:

  • Огірки – 3 кг;
  • Вода – 3 л;
  • Сіль (кам’яна) – 6 ст. ложок;
  • Цукор – 400 г;
  • Оцет 9% – 360 мл;
  • Насіння гірчиці – 2 ч. ложки;
  • Лавровий лист – 3 шт.

 

Приготування:

  1. Потрібно помити огірки та замочити їх у холодній воді на 2-3 години.
  2. Після цього огірочки потрібно нарізати на шматочки по 2-4 см, хвостики та носики видалити.
  3. Взяти велику каструлю, налити в неї воду, поставити на вогонь, всипати цукор, сіль, гірчицю, додати лаврового листа.
  4. Щойно вода закипить, додати оцет і дати маринаду ще раз закипіти.
  5. Відправити огірки в киплячий розсіл, краще це робити частинами, щоб не обпектися, перемішати огірки.
  6. Дайте огіркам закипіти і проваріть в маринаді 5-7 хвилин на середньому вогні. Огірки мають змінити колір.
  7. Не забувайте перемішувати огірки в процесі варіння.
  8. Простерилізувати банки та кришки зручним для вас методом і викласти огірки в банки, заливши маринадом по шийку. Зверху в банку покладіть лавровий лист, який варився в маринаді.
  9. Закатати банки і перевернути шийкою вниз, накрити старою ковдрою або зимовою курткою.
  10. Після охолодження перенести до підвалу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні