Це огірки по-фінськи. Записуйте рецепт, а якщо є огірки – одразу ж готуйте!
Раніше ми розповідали, як виростити пучкові огірки на ділянці.
Інгредієнти:
- Огірки – 3 кг;
- Вода – 3 л;
- Сіль (кам’яна) – 6 ст. ложок;
- Цукор – 400 г;
- Оцет 9% – 360 мл;
- Насіння гірчиці – 2 ч. ложки;
- Лавровий лист – 3 шт.
Приготування:
- Потрібно помити огірки та замочити їх у холодній воді на 2-3 години.
- Після цього огірочки потрібно нарізати на шматочки по 2-4 см, хвостики та носики видалити.
- Взяти велику каструлю, налити в неї воду, поставити на вогонь, всипати цукор, сіль, гірчицю, додати лаврового листа.
- Щойно вода закипить, додати оцет і дати маринаду ще раз закипіти.
- Відправити огірки в киплячий розсіл, краще це робити частинами, щоб не обпектися, перемішати огірки.
- Дайте огіркам закипіти і проваріть в маринаді 5-7 хвилин на середньому вогні. Огірки мають змінити колір.
- Не забувайте перемішувати огірки в процесі варіння.
- Простерилізувати банки та кришки зручним для вас методом і викласти огірки в банки, заливши маринадом по шийку. Зверху в банку покладіть лавровий лист, який варився в маринаді.
- Закатати банки і перевернути шийкою вниз, накрити старою ковдрою або зимовою курткою.
- Після охолодження перенести до підвалу.