П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНіжний та повітряний чорничний кекс: простий, але дуже смачний літній рецепт

Ніжний та повітряний чорничний кекс: простий, але дуже смачний літній рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Чорничний кекс — ідеальне літнє частування. Ваша родина та гості будуть зачаровані його ніжним смаком.

Літо в розпалі і потрібно користуватися всіма його дарами. Сьогодні пропонуємо спекти смачний чорничний кекс, який просто тане в роті. Завдяки простому рецепту з випічкою легко впорається навіть новачок. Ну, а смак підкорить усіх домашніх.

Раніше ми розповідали, як спекти незвичайний пиріг на олії та окропі.

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно — 180 г
  • куряче яйце — 2 штуки
  • молоко — 110 мл
  • вершкове масло — 60 г
  • цукор — 80 г
  • розпушувач — 1 чайна ложка
  • чорниця — 100 г

Приготування:

  1. У мисці збийте до однорідної консистенції яйця, молоко та розтоплене вершкове масло.
  2. Борошно змішайте з розпушувачем, додайте цукор (за бажанням ванілін) і перемішайте. З’єднайте суміш з яєчно-молочною сумішшю і добре все перемішайте.
  3. Чорницю розморозьте, злийте сік, обсушіть на паперовому рушнику. Додайте ягоди в тісто і обережно перемішайте, намагаючись не передавити ягоди.
  4. Тісто, що вийшло, влийте у форму (якщо форма не силіконова — попередньо змастіть її вершковим маслом).
  5. Випікайте кекс 30-40 хвилин у розігрітій до 190 ° C духовці.
  6. Готовий кекс вийміть із форми і посипте цукровою пудрою.

Вас також можуть зацікавити новини:

Мінімальну зарплату та прожитковий мінімум хочуть «заморозити»: що буде з пенсіями та соцвиплатами

Пенсійний фонд зменшує пенсії без відома пенсіонерів: чому розмір пенсії «скаче» (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні