П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайпростіший, але дуже смачний «Наполеон» за бабусиним рецептом: навіть духовка не знадобиться

Найпростіший, але дуже смачний «Наполеон» за бабусиним рецептом: навіть духовка не знадобиться

Этот материал также доступен на русском языке
"Наполеон" - це торт, який не виходить із кулінарної моди ніколи. Є безліч рецептів приготування "Наполеона", але сьогодні ділимося найпростішим і найсмачнішим, саме так "Наполеон" готували наші бабусі.

Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Наполеон” бюджетний.

Інгредієнти:

Для крему:

  • Яйця – 2 шт.;
  • Борошно – 2 ст. ложки;
  • Цукор – 150 г;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Молоко – 1 л;
  • Пакетик ванільного цукру.

Для тіста:

  • Яйця – 3 шт.;
  • Цукор – 180 г;
  • Ванільний цукор – 1 ч. ложка;
  • Лимонний сік – 2-3 ч. ложки;
  • Розпушувач – 1,5 ч. ложки;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Борошно – 450-500 г.

Приготування:

  1. Вершкове масло потрібно розтопити.
  2. Взяти глибоку ємність, вбити яйця, всипати цукор, ванільний цукор і збити віночком.
  3. Влити лимонний сік, вершкове масло, розмішати, ввести просіяне з розпушувачем борошно. Замісити еластичне тісто.
  4. Сформувати з тіста кулю, завернути її в харчову плівку і залишити при кімнатній температурі на 20 хвилин.
  5. В цей час можна зайнятися приготуванням заварного крему.
  6. Яйця збити віночком з цукром та ванільним цукром, додати борошно і перемішати, щоб не було грудочок.
  7. Влити молоко і розмішати віночком. Поставити на слабкий вогонь та варити, постійно помішуючи, до загусання.
  8. Зняти з плити та накрити харчовою плівкою в контакт, нехай крем остигає.
  9. Коли крем охолоне, введіть у нього вершкове масло кімнатної температури та збийте міксером.
  10. Тісто розділити на рівні частини, кожну розкачати в тонкий коржик і випікати на сухій розігрітій сковороді по 1-2 хвилини з кожного боку.
  11. Поки гарячі коржі, за допомогою тарілки вирізати кола. А обрізки підуть на прикрасу торта.
  12. Коржі промазати кремом і трохи притиснути руками. Боки та верх прикрасити крихтою із залишків коржів, що залишилися при обрізанні.
  13. Прибрати в холодильник на 2 години, щоб торт просочився. А краще – на всю ніч. А вранці насолоджуватися ніжним та смачним тортом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні