Рибні страви повинні бути присутніми в раціоні кожної людини. Це джерело омега-кислот та мінеральних елементів, необхідних для відновлення організму та зміцнення серцево-судинної системи.
Мінтай у сметані
Мінтай у сметані можна приготувати за півгодини. Риба виходить ніжною та соковитою. Одного кілограма філе мінтаю вистачає на 6 порцій, якими можна нагодувати всю родину на обід чи вечерю. Для приготування знадобляться 2 великі цибулини, 2–3 зубчики часнику, борошно, 1 середня морквина, 200 г сметани, 30 мл рослинної олії. Сіль, перець, спеції на смак. Рибу миють, підсушують, нарізають шматками шириною 4 см, натирають сіллю і залишають на 15 хвилин|мінути|. Цибулю чистять, дрібно шаткують. Моркву ріжуть соломкою або пропускають через велику тертку. Рослинну олію добре розігрівають, кидають цибулю, видавлюють через прес часник, дещо обсмажують. Додають моркву, гасять 3-4 хвилини. Додають борошно, перемішують, вливають склянку води, доводять до кипіння, викладають у соус рибу, заливають сметаною. Додають спеції. Тушать на повільному вогні 15-20 хвилин. Можна подавати з будь-яким гарніром.
Тунець із сиром та огірками
Страва підійде для святкового столу. Для його приготування потрібно взяти банку тунця у власному соку, 0,5 кг свіжих огірків середнього розміру, 200 г вершкового сиру, 30 г зеленої цибулі, 20 г кунжуту, дві столові ложки олії. Сіль, перець зі смаком. Огірки нарізають уздовж тонкими слайсами. Солять, перчать, залишають на 5 хвилин. З тунця зливають рідину. Цибулю дрібно нарізають. Рибу заливають олією, додають сир, цибулю, все добре перемішують так, щоб була однорідна маса. Викладають її на смужки огірків, загортають у рулети. Ставлять вертикально на велику тарілку. Можна обмотати пір’ям зеленої цибулі. Кунжут обсмажують на сухій сковороді впродовж хвилини, посипають рулети. Подають одразу.
Філе тріски з французьким соусом
Для приготування страви знадобиться 0,5 кг тріски, 100 г вершкового масла, 4 яйця, столова ложка олії, по 3 гілочки свіжої петрушки та чебрецю, один лимон, 5 г цукру, щіпка солі. Всі інгредієнти можна одразу замовити у маркеті МАУДАУ з доставкою до всіх міст України. З філе тріски знімають шкіру, нарізають шматками шириною 3 см. У яйцях відокремлюють білки, жовтки змішують із чотирма столовими ложками води та чайною ложкою лимонного соку. Солять, додають цукор, збивають віночком, виливають у металевий посуд і ставлять на водяну лазню до загусання маси. Потім додають вершкове масло|мастило| і добре перемішують. Деко застилають пергаментним папером, викладають на нього рибу, збризкують олією, посипають нарізаним чебрецем. Зверху кладуть часточки лимона. Деко ставлять у духовку, розігріту до 200°С, запікають протягом 20 хвилин. Тріску розкладають по тарілках, заливають соусом, посипають нарізаною петрушкою. Можна подавати.
*на правах реклами