Літо — ідеальний час, щоб пригощати своїх близьких та гостей різними смаколиками зі свіжих ягід. Сьогодні пропонуємо вам приготувати найніжніший ягідний кекс. Випічка буде ідеальним доповненням будь-якого чаювання та не залишить байдужим нікого.
Раніше ми розповідали як приготувати горіховий кекс.
Інгредієнти:
- яйця — 4 шт.;
- вершкове масло — 250 г;
- розпушувач для тесту — 2 ч. л.;
- цукор — 200 г;
- ванільний цукор — 20 г;
- борошно — 350 г;
- вершки (10-15% жирності) — 150 мл;
- ягоди (найкраще брати чорницю або смородину) — 200 г;
- цукрова пудра для посипання кексу.
Інгредієнти:
- Розм’якшене вершкове масло збити з цукром до пишної маси.
- Додати масу яйця по одному, продовжуючи збивати.
- Додати вершки та ванільний цукор, і добре перемішати.
- Додати розпушувач, борошно й знову перемішати.
- Ягоди обсипати 1-2 столової ложки борошна, додати в тісто і дуже обережно перемішати.
- Наповнити тістом форму та відправити кекс випікатися і духовці при 180 градусах на 60-70 хвилин. Готовність перевірити сухою паличкою.
- Готовий кекс посипати цукровою пудрою.
Вас також можуть зацікавити новини:
Масштабна афера: усі пенсії після 2017 року нараховані неправильно (відео)