П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦей повітряний кекс ягідний просто тане в роті — обов'язково спробуйте цей...

Цей повітряний кекс ягідний просто тане в роті — обов’язково спробуйте цей рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Рецепт ніжного повітряного ягідного кексу підкорить вас і ваших близьких. Це ідеальне частування до чаю — у вас точно попросять добавки.

Літо — ідеальний час, щоб пригощати своїх близьких та гостей різними смаколиками зі свіжих ягід. Сьогодні пропонуємо вам приготувати найніжніший ягідний кекс. Випічка буде ідеальним доповненням будь-якого чаювання та не залишить байдужим нікого.

Раніше ми розповідали як приготувати горіховий кекс.

Інгредієнти:

  • яйця — 4 шт.;
  • вершкове масло — 250 г;
  • розпушувач для тесту — 2 ч. л.;
  • цукор — 200 г;
  • ванільний цукор — 20 г;
  • борошно — 350 г;
  • вершки (10-15% жирності) — 150 мл;
  • ягоди (найкраще брати чорницю або смородину) — 200 г;
  • цукрова пудра для посипання кексу.

Інгредієнти:

  1. Розм’якшене вершкове масло збити з цукром до пишної маси.
  2. Додати масу яйця по одному, продовжуючи збивати.
  3. Додати вершки та ванільний цукор, і добре перемішати.
  4. Додати розпушувач, борошно й знову перемішати.
  5. Ягоди обсипати 1-2 столової ложки борошна, додати в тісто і дуже обережно перемішати.
  6. Наповнити тістом форму та відправити кекс випікатися і духовці при 180 градусах на 60-70 хвилин. Готовність перевірити сухою паличкою.
  7. Готовий кекс посипати цукровою пудрою.

Вас також можуть зацікавити новини:

Комусь із пенсіонерів потрібно протягом 10 днів звернутися до Пенсійного фонду — це стосується подальших виплат

Масштабна афера: усі пенсії після 2017 року нараховані неправильно (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні