18 червня — неофіційне свято, присвячене найпопулярнішій страві японської кухні — Міжнародний день суші. Приготування суші — справжня майстерність, яка потребує певних навичок та практики. Тому пропонуємо вам побалувати себе та близьких у День суші “лінивим” варіантом ролів, з приготуванням якого легко впоратися!
Раніше ми розповідали, як приготувати традиційну страву країн Близького Сходу — хумус.
Інгредієнти:
- круглозернистий рис — 80 г;
- водорості норі — 20 г;
- слабосолоний лосось або м’ясо краба, або крабові палички — 160 г;
- крем-сир — 80 г;
- огірок — 160 г;
- кунжут — 10 г;
- соєвий соус — 50 г.
Приготування:
- Відваріть рис до готовності. Для кращого смаку в гарячий рис можна додати заправку (10 мл яблучного або рисового оцту, 2/3 чайної ложки цукру та стільки ж солі), добре перемішайте та залиште під криком протягом 5-10 хвилин.
- До рису додайте крем-сир, кунжут, дрібно нарізані норі, лосось та огірок. Все ретельно перемішайте та сформуйте з маси невеликі кульки.
- Відправте кульки в холодильник на 10-15 хвилин.
- Подавайте до столу із соєвим соусом.
Вас також можуть зацікавити новини:
2361 гривня замість пенсії: кому з українців доведеться отримувати мізерні виплати
Не розраховуйте на пенсію: яку базову допомогу запровадить уряд (відео)