П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВи будете в захваті: найшвидші, повітряні та соковиті біляші – дріжджі вам...

Ви будете в захваті: найшвидші, повітряні та соковиті біляші – дріжджі вам не знадобляться

Этот материал также доступен на русском языке
Біляші можна готувати не тільки на дріжджах, але і на кефірі. Цей рецепт швидкий, простий та легкий. Тому, якщо ви не товаришуєте з дріжджовим тістом чи немає часу чекати, поки воно підійде і буде готове, то спробуйте приготувати біляші на кефірі.

Біляші на кефірі виходять повітряними, м’якими та дуже смачними.

Раніше ми розповідали, як приготувати біляші на дріжджовому тесті.

Інгредієнти:

  • 300-400 г борошна;
  • 1 склянка кефіру;
  • 1 ч. ложка соди;
  • 1 куряче яйце;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 1 ч. ложка цукру;
  • 8 ст. ложок олії;
  • 300 г фаршу;
  • 2 цибулі;
  • Сіль та перець – за смаком.

 

Приготування:

  1. В окремому посуді з’єднайте кефір та соду, перемішайте.
  2. В глибоку миску вбийте яйце, додайте цукор і сіль, збийте все віночком або вилкою.
  3. В отриману рідину влийте суміш кефіру і соди, всипте борошно. Замісіть еластичне тісто. На останньому етапі введіть 2 столові ложки олії. І ретельно вимісіть.
  4. Накрийте тісто харчовою плівкою і дайте йому відпочити 15-20 хвилин.
  5. У цей час займіться фаршем. Якщо у вас м’ясо, то подрібніть його в блендері або м’ясорубкою.
  6. Цибулю також потрібно пропустити через м’ясорубку або натерти на тертці. Деякі господині нарізають його дрібними шматочками.
  7. Додайте цибулю у фарш, посоліть, поперчіть і перемішайте.
  8. Тісто розділіть на 10 однакових шматочків, розкачайте їх і на середину викладіть начинку, сформуйте круглі біляші.
  9. Розігрійте сковороду з достатньою кількістю рослинної олії та обсмажуйте біляші з двох сторін до рум’яної скоринки – по 3-4 хвилини з кожного боку.
  10. Щоб позбутися зайвого жиру, біляші можна після смаження викласти на серветки або паперові рушники.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні