П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛітнє меню: вибирайте свій рецепт з молодої картоплі - картопля, запечена з...

Літнє меню: вибирайте свій рецепт з молодої картоплі – картопля, запечена з сиром

Этот материал также доступен на русском языке
Всім відомо, як готувати відварену молоду картоплю з кропом та часником. А ось рецепт молодої картоплі, запеченої з сиром або обсмаженої в медовому соусі, мало хто знає.

Цього тижня ми познайомимо вас із рецептами оригінальних страв із молодої картоплі.

Молода картопля, запечена з сиром

Інгредієнти

Молода картопля – 800-900 грамів, твердий сир – 100 грамів, сир – 150 грамів, вершкове масло – 2 столові ложки, борошно – 2 столові ложки, молоко – 250-300 мілілітрів, сіль та перець – за смаком.

Приготування

  • Картоплю промити під проточною водою, зняти шкірку, відварити 10-15 хвилин і злити воду.
  • Твердий сир натерти на тертці, а сир пропустити через сито.
  • У сковороді розтопити вершкове масло на середньому вогні.
  • Всипати просіяне борошно і, помішуючи, обсмажити 1-2 хвилини.
  • Тонкою цівкою влити молоко, продовжуючи помішувати.
  • Через 1-2 хвилини зняти соус з вогню.
  • Додати твердий сир и сир, злегка посолити і перемішати.
  • Викласти картоплю у форму і залити соусом.
  • Відправити в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні