Цього тижня ми познайомимо вас із рецептами оригінальних страв із молодої картоплі.
Молода картопля, запечена з сиром
Інгредієнти
Молода картопля – 800-900 грамів, твердий сир – 100 грамів, сир – 150 грамів, вершкове масло – 2 столові ложки, борошно – 2 столові ложки, молоко – 250-300 мілілітрів, сіль та перець – за смаком.
Приготування
- Картоплю промити під проточною водою, зняти шкірку, відварити 10-15 хвилин і злити воду.
- Твердий сир натерти на тертці, а сир пропустити через сито.
- У сковороді розтопити вершкове масло на середньому вогні.
- Всипати просіяне борошно і, помішуючи, обсмажити 1-2 хвилини.
- Тонкою цівкою влити молоко, продовжуючи помішувати.
- Через 1-2 хвилини зняти соус з вогню.
- Додати твердий сир и сир, злегка посолити і перемішати.
- Викласти картоплю у форму і залити соусом.
- Відправити в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.