Плавлений сир – чудовий варіант швидкої закуски. Достатньо лише намазати його на хліб – і смачна закуска готова. Можна купити магазинний плавлений сир, проте приготований власними руками набагато смачніше. Переконайтеся в цьому за допомогою дуже простого рецепту. Для приготування вам знадобиться лише 10 хвилин.
Раніше ми розповідали, як смачно приготувати скумбрію.
Інгредієнти:
- сир (натуральний, знежирений) — 500 г;
- яйце — 1 шт.;
- масло вершкове — 100 г і трішки для змащування;
- сода — 0,5 ч. л.;
- цукор — 0,5 ч. л.;
- сіль — 0,5 ч. л.;
- можна також зробити сир із добавками (обробленими грибами, шинкою, зеленню, часником).
Приготування:
- Сир перетріть через сито або збийте блендером з додаванням соди, яйця, солі та цукру (за смаком).
- Додайте м’яке вершкове масло і знову перебийте блендером.
- Перекладіть масу в тарілку і поставте на водяну баню, щоб дно посуду не торкалося окропу. На водяній бані готувати масу потрібно протягом 10 хвилин постійно помішуючи.
- Зніміть з бані та знову збийте блендером до м’якої та ніжної текстури. Після цього можна додати дрібно нарізані гриби, шинку, зелень тощо.
- Розкладіть плавлений сир по контейнерах (наприклад, скляних баночках), змастивши їх олією. Прикрийте сир плівкою і дайте охолонути, після чого поставте в холодильник для охолодження.
Вас також можуть зацікавити новини:
Виплати для пенсіонерів із недостатнім стажем: Мінсоцполітики готує важливі зміни
Найпростіше, але дорожче: які податки готує уряд для мільйонів українців (відео)