Полуничний десерт
Десерт із полуницею – це чудова ідея і в будні, і особливо для свята! Адже таку красу можна подати кожному порційно і не витратити стільки часу, скільки піде на торт.
Інгредієнти
Полуниця – 220 грамів, цукор – 2 столові ложки, желатин – 2 чайні ложки (10 грамів), яєчні білки – 2 штуки, вода – 3-4 столові ложки.
Приготування
- Полуницю перебрати, промити і дати стекти зайвій волозі.
- Засипати ягоди цукром, за допомогою занурюваного блендера приготувати однорідне полуничне пюре. Грудочок бути не повинно.
- Желатин залити холодною водою, перемішати і залишити на 7-8 хвилин набрякнути.
- У курячих яйцях відокремити білки від жовтків, жовтки не знадобляться.
- Охолоджені білки збити до стійких піків і ввести в полуничну масу. Перемішати лопаткою.
- Желатин прогріти до 60 градусів, щоб він весь розчинився.
- Додати желатин у полунично-білкову масу. Дуже добре перемішати.
- Розлити полуничний десерт у формочки.
- Відправити його у холодильник для застигання. Час залежить від якості желатину та розміру формочок. Зазвичай десерт готовий за одну годину.