П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо смачно: у спекотну літню погоду вас врятує полуничний десерт - покроковий...

Готуємо смачно: у спекотну літню погоду вас врятує полуничний десерт – покроковий рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Літо з великою кількістю фруктів дарує нам дивовижні можливості: можна насолоджуватися смаком свіжих ягід, а також можна готувати безліч смачних страв - і до столу, і запасатися на зиму.

Полуничний десерт

Десерт із полуницею – це чудова ідея і в будні, і особливо для свята! Адже таку красу можна подати кожному порційно і не витратити стільки часу, скільки піде на торт.

Інгредієнти

Полуниця – 220 грамів, цукор – 2 столові ложки, желатин – 2 чайні ложки (10 грамів), яєчні білки – 2 штуки, вода – 3-4 столові ложки.

Приготування

  • Полуницю перебрати, промити і дати стекти зайвій волозі.
  • Засипати ягоди цукром, за допомогою занурюваного блендера приготувати однорідне полуничне пюре. Грудочок бути не повинно.
  • Желатин залити холодною водою, перемішати і залишити на 7-8 хвилин набрякнути.
  • У курячих яйцях відокремити білки від жовтків, жовтки не знадобляться.
  • Охолоджені білки збити до стійких піків і ввести в полуничну масу. Перемішати лопаткою.
  • Желатин прогріти до 60 градусів, щоб він весь розчинився.
  • Додати желатин у полунично-білкову масу. Дуже добре перемішати.
  • Розлити полуничний десерт у формочки.
  • Відправити його у холодильник для застигання. Час залежить від якості желатину та розміру формочок. Зазвичай десерт готовий за одну годину.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні