П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяОладки зі свіжої капусти: ніжну та ситну страву готуватимете щодня - покроковий...

Оладки зі свіжої капусти: ніжну та ситну страву готуватимете щодня – покроковий рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Оладки люблять усі і будь-якої пори року. Коли настає пора молодих овочів, господині вводять до домашнього раціону оладки з овочами: з капустою, зеленню, з кабачками. 

Готувати їх не складно, і якщо ви раніше не куштували таку смакоту, то саме час дізнатися рецепт.

Оладки зі свіжої капусти

Пропонуємо простий рецепт оладок зі свіжої капусти. Готуються вони швидко, виходять ніжними і дуже смачними. Можна використовувати молоду капусту.

Інгредієнти

Капуста білокачанна – 500 г, морква – 1 шт., яйця – 2 шт., сметана – 2 столові ложки, борошно – 3-4 столові ложки, сода – 1/2 чайної ложки, сік лимона (або оцет, або окріп ) – 1 чайна ложка (для того, щоб погасити соду), перець чорний мелений і сіль – за смаком, олія (для смаження).

Приготування

1. Качан капусти промити під проточною водою, верхні листочки зняти. Дрібно нашаткувати капусту, посолити і добре пом’яти руками. Залишити капусту на 5 хвилин, потім віджати від соку.

2. До капусти додати натерту на великій тертці моркву, сметану, яйця, гашену соком лимона, оцтом або окропом соду, борошно, сіль і перець, ретельно перемішати. За бажанням можна додати цибулю, часник або зелень.

3. Ложкою викладати масу на розігріту з рослинною олією сковороду, формуючи оладки. Смажити оладки на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку.

4. Готові оладки викласти на паперові рушники для видалення зайвої олії.

5. Подавати зі сметаною.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні