Субота, 5 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНе оладки, а справжні булочки – такі ж пишні, смачні та високі:...

Не оладки, а справжні булочки – такі ж пишні, смачні та високі: вся справа у соді

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви хочете приготувати високі та пишні оладки, які після смаження не опустяться, цей рецепт вам ідеально підійде. Оладки виходять такими ж високими, як здобні булочки. Ваші рідні уплітатимуть їх за дві щоки.

Головний секрет такого тіста – це додавання соди. Багато хто з нас звикли додавати її відразу ж до кефіру, але в цьому рецепті все інакше.

Раніше ми розповідали, як спекти оладки без борошна.

Інгредієнти:

  • 300 г кефіру 2,5%;
  • 1 яйце;
  • 1 щіпка солі;
  • 1 ст. ложка цукру;
  • 260-280 г борошна;
  • 0,5 ч. ложки соди.

 

Приготування:

  1. Нагрійте кефір до температури 40-50 градусів. Яйце теж краще заздалегідь дістати із холодильника, щоб воно було кімнатної температури. Запам’ятайте, що всі інгредієнти повинні бути однакової температури.
  2. Далі в кефір вбийте яйце, всипте сіль, цукор і розмішайте. Додайте просіяне борошно і ретельно все перемішайте. Тісто на оладки має бути густим.
  3. І тільки після цього всипте соду. Щоб не було грудочок, розітріть її в руках і відправте у тісто, потім ретельно розмішайте віночком, щоб сода добре з’єдналася з кисломолочною сумішшю. Дайте тісту відпочити хвилин 10, а потім приступайте до смаження оладок. Більше тісто не перемішувати.
  4. Акуратно набирайте ложкою і відправляйте на розігріту з олією сковороду. Обсмажуйте із двох сторін на середньому вогні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні