Головний секрет такого тіста – це додавання соди. Багато хто з нас звикли додавати її відразу ж до кефіру, але в цьому рецепті все інакше.
Раніше ми розповідали, як спекти оладки без борошна.
Інгредієнти:
- 300 г кефіру 2,5%;
- 1 яйце;
- 1 щіпка солі;
- 1 ст. ложка цукру;
- 260-280 г борошна;
- 0,5 ч. ложки соди.
Приготування:
- Нагрійте кефір до температури 40-50 градусів. Яйце теж краще заздалегідь дістати із холодильника, щоб воно було кімнатної температури. Запам’ятайте, що всі інгредієнти повинні бути однакової температури.
- Далі в кефір вбийте яйце, всипте сіль, цукор і розмішайте. Додайте просіяне борошно і ретельно все перемішайте. Тісто на оладки має бути густим.
- І тільки після цього всипте соду. Щоб не було грудочок, розітріть її в руках і відправте у тісто, потім ретельно розмішайте віночком, щоб сода добре з’єдналася з кисломолочною сумішшю. Дайте тісту відпочити хвилин 10, а потім приступайте до смаження оладок. Більше тісто не перемішувати.
- Акуратно набирайте ложкою і відправляйте на розігріту з олією сковороду. Обсмажуйте із двох сторін на середньому вогні.