П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНе потрібні ні духовка, ні ваги: повітряний та смачний бісквіт на сковороді...

Не потрібні ні духовка, ні ваги: повітряний та смачний бісквіт на сковороді – вам сподобається рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Повітряний і пишний бісквіт можна приготувати не тільки в духовці, є швидший варіант, який прийде на допомогу тим, хто не має духовки або відключили світло.

Такий пиріг можна перемазати кремом і вийде смачний торт або просто нарізати і подати до чаю.

Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальний бісквіт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 6 ст. л.;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Цукор – 4 ст. л.;
  • Розпушувач – 0.5 ч. л.;
  • Рослинна олія – 2 ст. л.;
  • Ванільний цукор – 1 пакетик;
  • Окріп – 40 мл.

Приготування:

  1. Для початку розбийте яйця в миску та збивайте міксером протягом 2-3 хвилин, додайте цукор та ванільний цукор, збивайте ще 3-5 хвилин. Потім влийте окріп і продовжуйте збивати ще 2-3 хвилини. Додайте олію та збивайте не більше 30 секунд.
  2. Просійте борошно з розпушувачем і частинами введіть в яєчну суміш, акуратно перемішайте лопаткою, міксер вже не потрібен.
  3. Поділіть тісто умовно на два коржі. Розігрійте сковороду і налийте тісто в неї, розподіливши по всій поверхні.
  4. Накрийте кришкою та смажте 3-4 хвилини. Переверніть та смажте з іншого боку 2-3 хвилини.
  5. З цієї порції виходять два коржі. За бажання можна спекти один, просто смажте бісквіт на повільному вогні довше.
  6. Готовий бісквіт викладіть на тарілку і дайте йому охолонути. Після цього можна починати прикрашати торт на ваш смак – вершковим кремом, фруктами, ягодами або варенням.

Таким чином, приготування бісквіту на сковороді – це швидкий та простий спосіб створити смачний десерт без використання духовки. Спробуйте приготувати його самі та порадуйте своїх близьких смачним та ніжним тортом!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні