Такий пиріг можна перемазати кремом і вийде смачний торт або просто нарізати і подати до чаю.
Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальний бісквіт.
Інгредієнти:
- Борошно – 6 ст. л.;
- Яйця – 2 шт.;
- Цукор – 4 ст. л.;
- Розпушувач – 0.5 ч. л.;
- Рослинна олія – 2 ст. л.;
- Ванільний цукор – 1 пакетик;
- Окріп – 40 мл.
Приготування:
- Для початку розбийте яйця в миску та збивайте міксером протягом 2-3 хвилин, додайте цукор та ванільний цукор, збивайте ще 3-5 хвилин. Потім влийте окріп і продовжуйте збивати ще 2-3 хвилини. Додайте олію та збивайте не більше 30 секунд.
- Просійте борошно з розпушувачем і частинами введіть в яєчну суміш, акуратно перемішайте лопаткою, міксер вже не потрібен.
- Поділіть тісто умовно на два коржі. Розігрійте сковороду і налийте тісто в неї, розподіливши по всій поверхні.
- Накрийте кришкою та смажте 3-4 хвилини. Переверніть та смажте з іншого боку 2-3 хвилини.
- З цієї порції виходять два коржі. За бажання можна спекти один, просто смажте бісквіт на повільному вогні довше.
- Готовий бісквіт викладіть на тарілку і дайте йому охолонути. Після цього можна починати прикрашати торт на ваш смак – вершковим кремом, фруктами, ягодами або варенням.
Таким чином, приготування бісквіту на сковороді – це швидкий та простий спосіб створити смачний десерт без використання духовки. Спробуйте приготувати його самі та порадуйте своїх близьких смачним та ніжним тортом!