Неділя, 6 Жовтня, 2024
ГоловнаДачаОтримаєте максимальний урожай овочів: досвідчені дачники розкрили секрет правильних поливів

Отримаєте максимальний урожай овочів: досвідчені дачники розкрили секрет правильних поливів

Этот материал также доступен на русском языке
Є ряд не дуже примхливих овочевих культур, проте для отримання максимального врожаю їм також потрібне повноцінне харчування. Можна піти простим шляхом – придбати мінеральні добрива, але є простіші та ефективніші способи з мінімальними витратами.

Для цього потрібно правильно організувати полив не просто водою, а з додаванням речовин і препаратів, які підвищать урожайність у рази.

Раніше ми розповідали, чим підгодувати перець.

Розчин з нашатирним спиртом

Для приготування підживлення у десяти літрах води розводять по одній столовій ложці монофосфату калію та нашатирного спирту.

  • Огірки: по вологому ґрунту готовим розчином поливають рослини з розрахунку 0,5 літра під кожен кущ. Вже за тиждень рослини стануть активніше плодоносити. Зверніть увагу: у другій половині літа додавати нашатирний спирт у підживлювальний розчин для огірків необхідно через раз, щоб надлишок азоту не призвів до зайвого формування листя.
  • Цибуля та часник: достатньо підгодувати таким чином на початку червня.
  • Капуста: на таке підживлення відгукується хорошим наростанням листя. Повторюють підживлення раз на 2-3 тижні. У результаті рослини дають відмінний урожай та більш стійкі проти хвороб.

Відвар з томатів для врожаю

З перерослих томатних пасинків можна зробити додаткову вкорінену розсаду або приготувати живильне підживлення для багатьох культур, оскільки вона містить велику кількість калію та азоту.

Відповідну ємність на 2/3 заповнити помідорними пасинками, залити водою, накрити і залишити на два тижні. Отриманий настій розбавити водою у співвідношенні 1:10 і використовувати для удобрення томатів, а також огірків та капусти (після поливу).

Відвар з томатних пасинків має інсектицидні властивості, тому що в бадиллі знаходиться сильна отруйна речовина – соланін. Він ефективно бореться з комахами, які псують листя та стебла рослин. Для приготування відвару подрібнити 1 кілограм пасинків та залити 2,5 літри води. Кип’ятити протягом години на повільному вогні. Рослини обприскувати 1 раз на 2 тижні.

Як застосовувати борну кислоту на городі

У середині липня підгодовують борною кислотою багато овочів, але особливо позитивно впливає вона на болгарський перець. Плоди дозрівають швидше, більш солодкі та рівні. Готують розчин так: 2 г борної кислоти розвести в склянці теплої води, потім розбавити в 10 літрах підігрітої на сонці чистої води. Увечері чи вранці у похмуру погоду рослини обприскують так, щоб підживлення також потрапляло на землю.

Йод на дачі – секрет високих урожаїв

Для болгарського перцю через 10 днів після борного підживлення потрібно приготувати сироватку з йодом. В емальованому посуді з’єднати 2 літри свіжої молочної сироватки, 4 столові ложки меду, 1 склянку деревної золи і 10 крапель йоду. Усі компоненти перемішати та залишити на 2 дні. Потім довести водою до 10 л. У якості прилипача додати 1 столову ложку рідкого мила і обприскати кущі по листю.

Через тиждень приготувати аналогічний склад, але без додавання меду та мила. По вологому ґрунту під кожен кущ виливають по 0,5 літра підживлення.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні