Субота, 5 Жовтня, 2024
ГоловнаЗдоров'яПийте воду з лимоном вранці – організм віддячить вам за корисну звичку

Пийте воду з лимоном вранці – організм віддячить вам за корисну звичку

Этот материал также доступен на русском языке
Вода з лимоном вранці може принести багато користі організму. Як напій впливає на травлення та імунітет – читайте далі.

Покращує травлення

Випивайте вранці склянку теплої води з соком лимона. Така звичка допоможе очистити травну систему та відновити водний баланс організму. Лимонна вода – прекрасний спосіб розбудити тіло і розум.

Раніше ми писали, як убезпечити себе і не отруїтися домашніми консервами.

Допомагає роботі печінки

Печінка особливо активна під час сну. Ваше тіло відновлюється і регенерується під час сну, а печінка посилено працює, виводячи токсини з організму. Склянка лимонної води вранці допомагає стимулювати вироблення шлункової кислоти та жовчі, що, своєю чергою, активізує травлення.

Зміцнює імунітет

Лимони – чудове джерело вітаміну С, магнію і калію. Вживання води з лимоном зранку допомагає організму ефективно засвоювати ці поживні речовини, а це підвищує імунітет.

Покращує стан шкіри

Оскільки лимонна вода допомагає печінці виводити токсини та покращує травлення, це допомагає зробити колір обличчя чистішим. Вітамін C необхідний для вироблення колагену, щоб шкіра була здоровішою і гладшою. Крім того, антиоксиданти, що містяться у вітаміні С, допомагають позбутися пошкоджень, спричинених вільними радикалами, зберігаючи вашу шкіру свіжою.

Підтримує здорову вагу

Хоча пиття води з лимоном після пробудження саме по собі не допоможе вам схуднути, дослідження показали, що за наявності інших здорових звичок вона може допомогти поліпшити метаболізм і підтримувати здорову вагу. Лимони містять пектин, різновид клітковини, що міститься у фруктах, яка допомагає довше відчувати ситість.

Як правильно пити лимонну воду

Починати потрібно не поспішаючи. Якщо ви не звикли пити лимонну воду вранці, спершу у вас може виникнути відчуття легкої нудоти. Наповніть склянку теплою водою і видавіть у неї одну невелику часточку лимона. Щоб отримати від цього максимум користі, не забувайте пити напій, не поспішаючи, невеликими ковтками. 

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не може розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. Редакція не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. Також редакція не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Вас також можуть зацікавити новини:

Влада хоче зібрати з українців сотні мільярдів: які податки планують підвищити (відео)

Незалежно від місця перебування: до якого віку потрібно оновлювати свої військово-облікові дані (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні