П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗдивуйте всіх чудо-хлібом з неймовірним смаком і виглядом: готуємо італійську фокачу

Здивуйте всіх чудо-хлібом з неймовірним смаком і виглядом: готуємо італійську фокачу

Этот материал также доступен на русском языке
Додайте італійської нотки до меню вашої сім’ї. Фокача здивує своїм виглядом і порадує смаком. А готується цей диво-хліб дуже просто.

У перекладі з італійської фокача означає «хліб, запечений у вогнищі». Традиційно її готують із трьох компонентів: борошно, вода і дріжджі. Але саме на фокачу цей хлібний корж перетворює оливкова олія, сіль, пряні трави, сири, томати, оливки, цибуля, інші овочі.

Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг за 5 хвилин.

Вдалий рецепт розмістила на Фейсбук Юлія Джигалюк зі Львова.

Інгредієнти:

  • 500 г пшеничного борошна;
  • 300 мл теплої води;
  • 13-15 г «живих» дріжджів (або 4-6 г сухих);
  • 1 ч. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 2-3 ст. л. оливкової (соняшникової) олії.

Для начинки і декору:

  • цибуля синя і зелена;
  • болгарський перець;
  • помідор;
  • кабачок;
  • петрушка;
  • оливки;
  • суміш «Італійські трави».

Приготування:

  1. До просіяного борошна додайте розведені у теплій воді цукор, сіль і дріжджі. Все ретельно вимішайте, наприкінці додайте олію (в ідеалі – оливкову, але згодиться і соняшникова).
  2. Тісто має трохи липнути до рук.
  3. Накрийте його харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1 годину.
  4. Коли тісто підійде, викладіть його на змащене олією деко, накрийте рушником і залиште відпочити ще на 15 хвилин.
  5. Після цього корж полийте олією (1-2 ложки), посипте сушеними травами та викладіть нарізані овочі.
  6. Випікати фокачу слід за температури 220 градусів протягом 15 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні