У перекладі з італійської фокача означає «хліб, запечений у вогнищі». Традиційно її готують із трьох компонентів: борошно, вода і дріжджі. Але саме на фокачу цей хлібний корж перетворює оливкова олія, сіль, пряні трави, сири, томати, оливки, цибуля, інші овочі.
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг за 5 хвилин.
Вдалий рецепт розмістила на Фейсбук Юлія Джигалюк зі Львова.
Інгредієнти:
- 500 г пшеничного борошна;
- 300 мл теплої води;
- 13-15 г «живих» дріжджів (або 4-6 г сухих);
- 1 ч. л. цукру;
- 1 ч. л. солі;
- 2-3 ст. л. оливкової (соняшникової) олії.
Для начинки і декору:
- цибуля синя і зелена;
- болгарський перець;
- помідор;
- кабачок;
- петрушка;
- оливки;
- суміш «Італійські трави».
Приготування:
- До просіяного борошна додайте розведені у теплій воді цукор, сіль і дріжджі. Все ретельно вимішайте, наприкінці додайте олію (в ідеалі – оливкову, але згодиться і соняшникова).
- Тісто має трохи липнути до рук.
- Накрийте його харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1 годину.
- Коли тісто підійде, викладіть його на змащене олією деко, накрийте рушником і залиште відпочити ще на 15 хвилин.
- Після цього корж полийте олією (1-2 ложки), посипте сушеними травами та викладіть нарізані овочі.
- Випікати фокачу слід за температури 220 градусів протягом 15 хвилин.