Отже, не секрет, що більшість із нас вважає, що варить картоплю за всіма правилами. Спочатку бульби потрібно промити, очистити від шкірки, знову промити і відправити в каструлю з холодною водою на плиту. Але, як виявилось, це неправильно.
Раніше ми розповідали, як виростити картоплю з кулак.
Досвідчені господині радять відправляти картоплю виключно у гарячу воду. Тобто потрібно дочекатися, поки злегка підсолена вода в каструлі закипить і тільки потім відправляти в неї картоплю.
Пояснюється це досить просто. Вся справа в тому, що якщо картоплю відразу відправляти в гарячу воду, є можливість зберегти якнайбільше корисних речовин у бульбах. Картопля – це джерело калію, фосфору, кальцію, заліза, вітамінів групи В, А, С та ін. Також при такому способі варіння вона не втрачає крохмаль, що робить її смачнішою.
Овоч, який пережив різкий температурний перепад, не буде рідким, а вийде розсипчастим. Така картопля ідеально підійде для пюре або просто для заправки маслом та зеленню.
А ось, якщо при приготуванні опускати картоплю спочатку в холодну воду, то вона швидше втрачає свої вітаміни і користь для нашого організму.
Не варто варити картоплю на сильному вогні, краще вибрати середній вогонь, щоб вона сильно не розварилася.