Улюблені багатьма глазуровані сирки легко приготувати в домашніх умовах. Для цього не потрібно багато часу. Простий рецепт дозволить зробити це швидко та без особливих зусиль. Напрочуд смачне частування оцінять як діти, так і дорослі.
Раніше ми розповідали, як приготувати домашні цукерки за 10 хвилин.
Інгредієнти на 12 штук:
- кисломолочний сир 5-9% — 400 г;
- цукрова пудра — 50 г;
- м’яке вершкове масло — 50 г;
- наповнювач у вигляді фруктів, згущеного молока тощо — за бажанням.
Для глазурі:
- чорний або молочний шоколад — 200 г;
- рослинна олія — 40 г.
Приготування:
1. За допомогою блендера збиваємо сир, цукрову пудру та масло.
2. На квадратик харчової плівки викладаємо сирну масу і акуратно загортаємо її, надаючи форму глазурованого сирку. Якщо вирішили робити сирок з начинкою — попередньо кладемо трохи начинки до центру сирної маси. Замість харчової плівки можна використати кондитерський мішок великого діаметра.
3. Викладаємо сирки на обробну дошку та відправляємо в морозилку до затвердіння.
4. Готуємо глазур: на водяній бані розтоплюємо шоколад і потроху додаємо в нього олію, постійно помішуючи. Переливаємо у високу склянку.
5. Знімаємо плівку із сирків, надягаємо їх на шпажку та занурюємо у шоколад. Викладаємо на пергаментний папір на обробній дошці.
6. Готові сирки відправляємо в холодильник приблизно на 20 хвилин, щоб шоколад застиг.
Вас також можуть зацікавити новини:
Пенсіонери з низькими пенсіями отримають доплату у травні та червні — хто потрапив до списків
Революційний пенсійний закон прийнято: як тепер враховуватимуть стаж (відео)