П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяІз цього тіста виходять найсмачніші пиріжки – повітряні, м'які та з вершковим...

Із цього тіста виходять найсмачніші пиріжки – повітряні, м’які та з вершковим ароматом

Этот материал также доступен на русском языке
Багато господинь вважають дріжджове тісто примхливим, але якщо правильно його приготувати, то випічка вийде просто божественно смачною. Записуйте рецепт універсального тіста, яке підійде і для пиріжків, і для пирогів, і для піци.

Раніше ми розповідали, як приготувати найшвидше  тісто для пиріжків.

Інгредієнти:

  • Тепло молоко – 150 мл;
  • Тепла вода – 150 мл;
  • Дріжджі – 1,5 чайної ложки;
  • Цукор – 2 чайні ложки;
  • Сіль – щіпка;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Борошно – 500-600 г.

Приготування:

  1. Візьміть глибоку миску і змішайте тепле молоко та воду, дріжджі, цукор, сіль та вершкове масло. Відставте на 10 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
  2. Частинами введіть просіяне борошно, і замісіть еластичне тісто.
  3. Помістіть тісто в миску або каструлю, накрийте рушником і відправте в тепле місце на годину-півтори.
  4. Після цього з тіста можна сформувати пиріжки з улюбленою начинкою (солодкою або солоною) та спекти їх у духовці. Це тісто також підходить для пирогів та піци.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні